2019-es egészségügyi járulék tartozás befizetése?
A minap kaptam az ügyfélkaputól érteítést hogy dokumentum érkezett,nos tavaly volt kb 3 hónap amikor nem dolgoztam,nem fizettem magam után a tb-t,így gondolom most ezt kellene befizetni.Az ott van hogy Egészségbiztosítási Alapot megillető
bevételek,és az adónem számlaszáma,gondolom erre kellene befizetni..Viszont nincs rajta határidő,vagy hogy milyen adatokat adjak meg befizetésnél a megjegyzésbe..bocs a tudatlanságomért,de nem csináltam még ilyet.
Határidő már lejárt, ha tavalyi évről beszélünk. Tehát adóhátralékod van, ami végrehajtásra adható bármikor mindenféle előzetes értesítés nélkül.
A jogosult a NAV, a számlaszámot tudod, a közlemény rovatba nem kell más, csak és kizárólag az adóazonosító jeled (pontosan!). Ha elírod, akkor lehet, hogy másnak könyvelik fel a befizetést, ha tudnak ahhoz az adóazonosítóhoz állampolgárt kötni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!