Angliai megbízótól származó megbízási díj adózása, magánszemélyként?
Figyelt kérdés
Egy angliai székhelyű cég megbízási szerződést kötött velem, azonban nem tiszta az adózás részemről. Devizakülföldinek minősül. Magánszemélyként (nem EV, nem adószámos magánszemély, egyszerű magánszemély) szerződtem. Tájékoztatójuk szerint, az SZJA-t magam után kell fizetni, de más közteherről nem esett szó és felvilágosítást sem tudtak adni. Valakinek esetleg van ötlete? Kell-e és ha igen, akkor mit fizetni magam után?2020. júl. 23. 14:30
1/5 anonim 

válasza:

Az adózást neked kell intézni, ahhoz nekik nincs közük. Idén még katásan célszerű, ha nincs sok költséged.
2/5 anonim 

válasza:

Hívd fel a NAVot! 1819
Miről szól a megbízási szerződés? Hosszú távú munka vagy egyszeri?
Mekkora összeg?
3/5 A kérdező kommentje:
1-es: írtam, hogy nem EV-ként szerződtem.
2-es: Alkalomszerű megbízás, szövegírásról van szó, a jelenlegi projekt összege nem éri el a biztosítás keletkezési határt.
2020. júl. 23. 18:35
4/5 anonim 

válasza:

Én meg írtam, hogy de itthon EV ként érdemes adóznod utána.
5/5 A kérdező kommentje:
Ha megérné ilyen megbízási díjért EV-ként havi 25 ezret fizetni, nem tettem volna fel a kérdést, mert akkor eleve nem kérdezném, hogy milyen adófitetési kötelezettség merül fel az SZJA-n túlmenően.
2020. júl. 23. 18:52
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!