Kedveseim! Túl fízetesém van a navnál?
Az ügyintéző hölgy azt mondta ,hogy májusban fogok kapni egy lapot az adobevalásal kapcsolatban ,és ott vissza tudom igényelni a túl fìzetést.Nem kaptam lapot róla sőt az egész család nem kapot lapot.
Kérdesem ilyenkor mi a helyzet?
Esetleg másal is volt hasoló?
Érdeklődnöd kellene az ügyfél szolgálatuknál, hogy mi ilyenkor a teendő.
Vagy írj e-mailt a NAV-nak, hogy küldjenek neked a visszaigényléshez nyomtatványt. Azt nem tudom, hogy személyesen be lehet-e már menni, de a fenti opciók biztos működnek.
Az adóbevalláshoz is tartozik egy olyan pótlap (17-es), amely kitöltésével bármilyen NAV-os túlfizetést vissza tudsz igényelni. Gondolom erre utalt az ügyintéző, amikor a bevallást említette. A bevallással együtt azt is ki lehet tölteni még akkor is, ha az éppen aktuális bevalláshoz nincs köze.
Ezt a 17-es lapot önmagában is ki lehet tölteni bármikor (bevallás nélkül is), ha tudod, hogy melyik adónemen milyen összegű túlfizetésed van.
Innen lehet letölteni, de papír alapon is kérhető:
A nyomtatvány száma 17-es, a 20-as szám előtte mindig az adóévet jelöli.
Személyesen is van már ügyfélszolgálat, a kormányhivatalokban kihelyezettek is működnek már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!