KATA-ról BT-re váltani ezekkel a feltelekkel lehet/megéri? Segítség! El vagyok veszve!
Jelenleg KATA-s vállalkozó vagyok, részben kreativ dolgokkal foglalkozom, részben viszont egy kulfoldi cégnek vállalok admin online asszisztensi munkat, mint private contractor es akinek minden hónapban szamlazok. Sajnos ezzel az uj törvénnyel, ami jövőre bejön, nagyon megszívnám, mivel ennek a cégnek jóval 3 millió fölött számláznék jövő évben ki, ami a kreativ busibessbol bejön az hála Istennek nem lepi tul ezt a keretet.
Sajnos nagyon nem ertek ehhez, de valaki javasolta esetleg a BT alapítást. Esetleg valakinek van tapasztalata hasonló dologgal vagy tud tanácsot adni?
Köszönöm! 1-es válaszoló: Miért szar megoldás? Ha ez nem jo, akkor szerinted mi lenne a legjobb megoldás? Van olyan, ami ennek jobb lenne? Nagyon el vagyok keseredve! :(
2-es: ha én vagyok a kültag, akkor ki lenne a beltag? Ne haragudjatok, sajnos tenyleg nulla tudásom van ezen a területen es neten is hiába nézek utana kb az egész kínai
Akkor keress meg egy könyvelőt, aki helyrerakja benned a dolgokat. A Kata egy adózási mód, aszerint adózhat egy Bt is, de akkor ugyanott lennél, mint most.
Azt kell megbeszélni a könyvelő el, hogy milyen adózási mód mellett éri meg a tevékenységed és milyen kiadással jár. Egyéni vállalkozó is maradhatsz ugyanúgy pl tételes elszámolással. A Bt-hez meg min. 2 ember kell. Szóval inkább menj könyvelőhöz, ahelyett hogy kétes infókat gyűjtenél a netről.
Hát te írtad, hogy bt-re váltanál, amihez mindenképpen kell két ember, feltételeztem ez már adott. És mivel te nem lehetsz beltag az ev mellett, muszáj kültagnak lenned.
Ha ennyire kínai minden, akkor ajánlom szakember felkeresését.
Kérdező, miért kellene másik országba költöznötök? Másfajta adózás is létezik ám, mint a KATA adózás. Pont erre való egy könyvelő, vagy adótanácsadó még jobb, hogy kitalálja nektek, mi lenne a legjobb megoldás.
5-10 ezer ft-ot már csak megér egy tanácsadás...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!