Mit lehet le írni az adóból?
Figyelt kérdés
Van egy barátom aki futár egy étteremnél és szoktam rendelni tőlük áfás számlával.Le lehet írni az adóból amit rendelt kaját?2020. júl. 15. 14:46
2/12 A kérdező kommentje:
Szeretnék csak még tanácstalan vagyok virágot szeretnék árulni egy piacon csak nem tudom kihez forduljak.Ezt a kérdést kiváncsiságból tettem fel
2020. júl. 15. 14:53
3/12 anonim válasza:
Adóból mint áfából gondoltad, esetleg társasági adóból, szja-ból, iparűzési adóból? Rengeteg féle adó van magyarországon és nagyon nem ugyanaz az alapjuk, plusz az egyik adónál "le lehet írni", egy másik adónál már nem. De olyan is van, hogy az egyik vállalkozó megteheti, a másik nem.
Kajarendelés pont olyan, amit elég szűk réteg szokott elszámolni, mivel elég drága az adója (kb többet fizetsz rá, mint amennyit nyersz vele).
Azt megkérdezhetem, hogy miért kérsz áfás számlát a kajarendelésedről? Van valami különösebb oka?
4/12 anonim válasza:
Ha vállwlkozó vwgy, repiköltségként elszámolhatod, de közel 50 % repiadót (eü hjarulás, stb) ki kell rá fizetned. Szóval nem éri meg! Pont az ilyen trükközések visszaszorítása miatt...
5/12 A kérdező kommentje:
Nem én kérek :D Csak akik rendelnek onnan az étteremből néhány ember áfás számlás szokott kérni.
2020. júl. 15. 15:02
6/12 anonim válasza:
"szoktam rendelni tőlük áfás számlával" - márpedig nekem az azt jelenti, hogy te szoktál rendelni tőlük számlával :)
7/12 anonim válasza:
Na most akkor terólad van szó, vagy akiket láttál?
8/12 A kérdező kommentje:
El írtam bocsi :D Akiket láttam .
2020. júl. 15. 15:06
9/12 anonim válasza:
Üzeleti ebéd, céges kártya, stb. Van akinek téríti a munkáltatója. Összességében nem biztos, hogy megéri.
10/12 A kérdező kommentje:
Ja értem
2020. júl. 15. 15:09
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!