Tb egyéni fizetési bejelentő lappal kapcsolatban tudnál segíteni?
Két kérdésem van.
1, A 20t1011u adatlapon, az "adatlap postázási címe" részhez a nav vagy a saját címem kell?
2, A nyomtatvány másik oldalán, az "adóhatósági értesítés alapján javítani kívánt adatlap iktatószáma" mezőbe mit írjak?
Passzív hallgatói jogviszonyom van, ezt akarom majd megszüntetni, és úgy tudom így most nincs tb-m. Ha ez releváns a kitöltéshez.
Ha nincs tb-d és be akarsz jelentkezni, akkor nem kell az új rendszer szerint, a nav automatikusan értesít ki a fizetendőről.
1) ha kell papír alapon a határozat és nem ügyfeélkapun keresztül, akkor írd be a saját címed. Ha be akarsz jelentkezni, akkor nem kell beküldened.
2) oda csak akkor kell írni, ha már küldtél be adatlapot és a nav hibásnak minősítette (Esetedben ez nem áll fenn).
Köszönöm a választ!
"Ha nincs tb-d és be akarsz jelentkezni, akkor nem kell az új rendszer szerint, a nav automatikusan értesít ki a fizetendőről"
Ez most arra vonatkozik, hogy nem kell kitöltenem a postázási cím részt, vagy a nav fog kiértesíteni, hogy fizetnem kellene (és a myomtatványt sem kell kitölteni/elküldeni)?
Bocsánat, ha hülye kérdés, de kicsit kusza nekem.
Ügyfélkapun keresztül akartam volna, csak nem volt tiszta, mire vonatkozik. De így már az.
A 20T1011U nyomtatványon nincs is olyan opció, hogy bejelentkezel az eü szolgáltatási járulék fizetésére. Szóval nem kell beadnod, elvileg a nav automatikusan kiértesít a fizetési kötelzettségedről.
Ez az elmélet. A gyakorlatot még nem igazán tudjuk, hogy hogy működik.
Olvasva a témában, ezt találtam, hogy ezt kell beküldeni. Eddig én is úgy gondoltam, hogy jelzik valahogy.
Ezek pont azok a szervek, amelyek megtalálják az embert, ha kell nekik valami.
Ezt értem, és feltűnt nekem is. Van rajta viszont olyan, hogy járulékfizetési kötelezettség kezdete.
Ezen felül, akár itt, akár a nav oldalán ezt írták, hogy kell, ha az ember különböző okokból adódóan magának fizeti.
Gyakorlatilag nem tudják fogadni ezt a nyomtatványt az adóhivatalban, mert a július 01-jétől életbe lépett új szabályozás miatt változások várhatóak.
Valaki kitalálta az új szabályozást, csak a feltételeket nem biztosította hozzá időben. Szerintem a NAV is gondban van emiatt.
Enyémet sem vették be, mondták, hogy minden automatikusan fog menni a NEP-pel karöltve.
Köszönöm mindkettőtök válaszait!
Úgy látom, nem csak nekem nem egyértelmű, hogyan kellene helyesen eljárni az ügyben... Tipikus🤦♂️
"az "adatlap postázási címe" részhez a Te címedet kell beírni, ahova kéred vissza a másodpéldányt.
Két példányban készül - elvileg - és a NAV feldolgozás után a másodpéldányt visszaküldi az adósnak érkeztetési bélyegzővel ellátva. Oda azt a címet kell írni, ahova ezt a másodpéldányt visszakéred.
""adóhatósági értesítés alapján javítani kívánt adatlap iktatószáma""
Ezt akkor kell kitölteni, ha adtál már be ilyen lapot, amit hibásnak talált a NAV, és kérte annak javítását. Onnan tudja, hogy nem újat adsz be, hanem egy javítást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!