Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Albérlet utáni nem teljesített...

Albérlet utáni nem teljesített adózás elévülése?

Figyelt kérdés
4 évvel ezelőtt bérlőket fogadtam az 1/1 tulajdonú ingatlanomba, 80.000 ft bérleti díjjal amit bankszámlára küldtek, nem volt fix munkahelyem, így ez az összeg az életemet mentette meg, a saját bérlésem is ebből álltam, sajnos nem volt módomban adózni belőle. Azóta sem keresek jól, de ezen kívül minden ügyemet tisztán rendezem, fizetek rendesen. A bérlőim egy éve elköltöztek, azóta eladás alatt van az említett ház is. Ha ezek után tulajdonos váltás is lesz, és nem bolygatódik a dolog, itt is 5 év az elévülés? Vagy számíthatok milliós fizetendő összegekre a jövőben még?

2020. júl. 11. 13:21
 1/3 anonim ***** válasza:
Ha eddig nem tűnt fel senkinek, ezután sem fog, függetlenül attól, hogy eladtad-e a lakást.
2020. júl. 11. 13:28
 2/3 xswerdy ***** válasza:

egy adott évről a következő év májusáig kell adóbevallást benyújtani, és a következő 5 évben jöhet még ellenőrzés. Tehát a legutóbbi bevallás volt a 2019 évről szóló, amit idén adtunk be, és 2025 dec. 31-ig kell megőriznünk minden iratot, mert addig ellenőrizhetnek.

Egyébként egyetértek az előzővel, nem valószínű, hogy ez még bárkinek feltűnne, de ha 1 éve költöztek el a bérlők, akkor a 2019. év volt az utolsó, amikről jövedelmet kellett volna bevallani, azaz 2026 jan. 1.-én lehetsz csak teljesen biztos benne, hogy ebből már nem lehet baj.

2020. júl. 11. 18:14
 3/3 anonim ***** válasza:
Senkot nem érdekel a havi 80 ezer forintod.
2020. júl. 12. 12:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!