Egyetem után volt pár hónap TB tartozásom. Ennek rendezéséről most jött a papír miután voltam bent. Hallani hogy pályakezdés előtt az önkormányzat bizonyos ideig átvállalhatja. Erről van infója valakinek hogyan is működik ez?
Én sehol sem találok erről semmit. Hogy most kormányablakhoz kell menni? Ha igen ott melyik ablakhoz vagy épp a munkaügyibe?
Aki tud erről bármit és segítene hálás lennék. Nyilván az elmaradást azt fizetem ha már így jártam. :)
Arra figyelj, ha megállapítják a rászorultságodat, arról állítanak ki egy hatósági bizonyítványt. Az maximum 1 évre szól.
A NAV-hoz be kell nyújtanod a 20T1011 nyomtatványt értelemszerűen kitöltve (kijelentkezve azzal a nappal, amikortól a rászorultságodat megállapították), és csatolni ehhez a formanyomtatványhoz a hatósági bizonyítvány másolatát, majd továbbítani a NAV Adóalany-nyilvántartási Osztályára.
A feldolgozás által értesíteni fog arról a NAV, hogy mikortól nem íródik elő a járulékfizetési kötelezettséged a hatósági bizonyítvány által.
Az előtte lévő időszakban előíródott eü. szolgáltatási járulékot vagy megfizeted, vagy elengedést kérsz rá, tekintettel a rászorultságodra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!