Így tényleg nem kell befizetnem az iparűzési adót?
Ha katásként 107 ezer az iparűzésid, akkor ott már komoly gondok vannak. Rossz adózási mód alatt vagy. Szüneteléskor záróbevallást kell beadni az önkormányzatnak, az addigi elszámolásról, ez megtörtént? Nincs olyan jogszabály amúgy, hogy eltöröltek volna iparűzési adót (pláne most, hogy egy tonna pénzt vett el az önkormányzatoktól az állam). Annyi az engedmlny, hogy május 31 helyett szeptember 30 a határidő. Ha valaki korábban beadja a bevallást, akkir az alapján számítják a szeptember 15-i előleget, ha nem, akkor az előző alapján.
Tanácsolom, hogy ülj le beszélni a könyvelőddel (esetleg más kollégával, mert a tiéd lehet nincs teljesen képben mindennel).
Katásként hogy a francba 107 k a hipa??? 2,5 %, max 50k majdnem minden településen
Szeptember meg előlegfizetési határidő a 25kra
Nálunk tök normálisak az adóosztályon, hívd fel te is a székhelyed önkormányzatán az adócsopirzot!
Becsüld meg őket, ritka az ilyen. Szerencsére én is találkoztam már ilyen önkormányzattal.
Jelenleg nagyjából 70-80 önkormányzattal vagyok kapcsolatban az ügyfeleim miatt, de elenyésző ez a hozzáállás. Legtöbb helyen ragaszkodnak ahhoz, hogy papír szerint csak év elején lehet váltani. Max még akkor engedékenyebbek, hogyha bejelentkezés után észre van véve a hiba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!