Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Így tényleg nem kell befizetne...

Így tényleg nem kell befizetnem az iparűzési adót?

Figyelt kérdés
Kezdem a sztori elején. KATA-s vállalkozóként dolgoztam a vírus előtt. Szüneteltetem a vállalkozásomat 3 hónapja, mert a mi szférának nem érinti az adómentesség. Az iparűzési adóm 1o7 ezer forintra lett megállapítva 2o2o. szeptemberig válik esedékessé a befizetése. Én addig szüneteltetném is a vállalkozást, mert akkor biztos nem kell befizetnem. De a könyvelőm azt mondja, hogy júni 3o-tól újra lehet indítani, mert van valami rendelet, ami miatt nekem nem kell majd ezt a szeptemberig meghatározott iparűzésit befizetnem. Kicsit furán hangzik, nem igazán értem. Valaki tud erről valamit? Nem találok róla infot.
2020. jún. 16. 22:02
 1/6 anonim ***** válasza:

Ha katásként 107 ezer az iparűzésid, akkor ott már komoly gondok vannak. Rossz adózási mód alatt vagy. Szüneteléskor záróbevallást kell beadni az önkormányzatnak, az addigi elszámolásról, ez megtörtént? Nincs olyan jogszabály amúgy, hogy eltöröltek volna iparűzési adót (pláne most, hogy egy tonna pénzt vett el az önkormányzatoktól az állam). Annyi az engedmlny, hogy május 31 helyett szeptember 30 a határidő. Ha valaki korábban beadja a bevallást, akkir az alapján számítják a szeptember 15-i előleget, ha nem, akkor az előző alapján.

Tanácsolom, hogy ülj le beszélni a könyvelőddel (esetleg más kollégával, mert a tiéd lehet nincs teljesen képben mindennel).

2020. jún. 16. 22:21
 2/6 anonim ***** válasza:

Katásként hogy a francba 107 k a hipa??? 2,5 %, max 50k majdnem minden településen

Szeptember meg előlegfizetési határidő a 25kra

Nálunk tök normálisak az adóosztályon, hívd fel te is a székhelyed önkormányzatán az adócsopirzot!

2020. jún. 17. 00:00
 3/6 anonim ***** válasza:
Sajnos ha nem a katás hipára jelentkezett be a könyvelője, akkor az általános szabályok szerint megy. Nagy hiba ha így történt, és sajnos csak évkezdéskor lehet módosítani ezen.
2020. jún. 17. 00:02
 4/6 anonim ***** válasza:
3, tavaly a könyvelőm badzta el, idén én, megkértek, hogy módosítsam és jövőre adjam be januárban, május helyett, bár nálunk extrém normálisak az adóosztályon.
2020. jún. 17. 00:04
 5/6 anonim ***** válasza:

Becsüld meg őket, ritka az ilyen. Szerencsére én is találkoztam már ilyen önkormányzattal.

Jelenleg nagyjából 70-80 önkormányzattal vagyok kapcsolatban az ügyfeleim miatt, de elenyésző ez a hozzáállás. Legtöbb helyen ragaszkodnak ahhoz, hogy papír szerint csak év elején lehet váltani. Max még akkor engedékenyebbek, hogyha bejelentkezés után észre van véve a hiba.

2020. jún. 17. 00:08
 6/6 anonim ***** válasza:
Hát igen, gondolkodtam már rajta, hogy lehetne nekik név nélkül valami ajándékcsomagot küldeni (csak, hogy ne tünjön megvesztegetésnek)
2020. jún. 17. 01:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!