Ebben az esetben mit tegyek? (adózás, ház)
Figyelt kérdés
Azzal a problémával küzdök, hogy Édesanyukámék kiskoromban rám, illetve a testvéremre iratták az akkori családi házat és ők voltak a haszon élvezők. Sajnos 2014-ben Anyukám elhunyt és 2 éve tudtam meg, hogy a ház miatt, amiben már nem lakunk de még a nevünkön van, adó gyűlt össze amit ki kell fizetnem a tesómmal együtt. Több mint 150 ezerFt. Diák vagyok még, gyakorlatra járok és zsákfaluban élek, szóval a munka elég nehézkes, sőt sok helyre fel se vettek. Haladékot is kértem a részletfizetés miatt, de nem fogadták el. Ilyen esetben mit tegyek?2020. jún. 2. 18:34
1/6 anonim válasza:
Az adót ki kell fizetni. Ez nem opcios lehetőség, hanem kötelesség.
2/6 anonim válasza:
" 2 éve tudtam meg, hogy a ház miatt, amiben már nem lakunk de még a nevünkön van, adó gyűlt össze"
Kicsit konkrétabban, hogy ez mit jelent? Ne "tippelgess", hanem konkrétan írd meg, hogy miről van szó. Milyen "adó", ki halmozta fel a tartozást, tehát miről is van szó?!?!?
3/6 anonim válasza:
Pl lehet ingatlan adó én arra tippelek
4/6 A kérdező kommentje:
Igen 3. válaszoló, Ingatlan adó... Édesanyám a nevünkre íratta mikor mi még kicsik voltunk :) és így lett ez az adó, 1.válaszoló... kötelesség? mégis hogyan fizessem ki? Csak akkor tudom, ha lesz munkám és egy saját lakásom máshol. Jelenleg ahol lakom nem igen járnak buszok, mégis hogyan dolgoznék?
2020. jún. 3. 22:44
5/6 anonim válasza:
Ha elfelezitek, úgy nem egy nagy összeg. Biztos van nálatok is tömegközlekedés amivel ha picit korábban is kell kelnetek de odaértek egy másik városba ahol akadna munka.Egy hónapnyi munkával kilehet fizetni ezt a pénzt. Hány éves vagy? Apukád vagy más családtag nem tud segíteni egy kis kölcsönnel?
6/6 anonim válasza:
"Édesanyám a nevünkre íratta mikor mi még kicsik voltunk :) és így lett ez az adó, "
Lehet, hogy értetlennek tűnök, de az önkormányzati ingatlanadóról beszélünk? Vagy egy NAV-os illetéktartozásról? Nagyon nem mindegy...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!