Egyéni vállalkozóként az adóbevallást a könyvelő is beküldheti, vagy csak én?
Tavaly nagyon megszívtam a régi könyvelőmmel, konkrétan nem csinált semmit, nem adott le semmit, minden hónapban jött a NAV-tól a figyelmeztetés, hogy ez hiányzik, az hibás, és nekem kellett olyan dokumentumokat is feltöltenem a rendszerbe, amikért ő lett volna a felelős (pl. 58-as).
Ősz óta egy nagyon profi könyvelőcsapattal dolgozom együtt, egy pillanatig sem volt semmire gondom, mindent intéztek helyettem. Ma délután beszéltem velük utoljára, még elkértek egy-két adatot a bevallásomhoz. Azóta semmi hír felőlük, az e-szja honlapon pedig továbbra is O Ft szerepel kiírt adóként, ami egyértelműen nem helyes adat. Ők fogják beküldeni a bevallásomat, vagy várjak még, hogy elküldik-e nekem? A tavalyi szörnyű tapasztalatok miatt őszintén szólva tűkön ülök, bár bennük igazán megbízom.
Amúgy az ebeven meg tudod nézni a beküldött doksikat, le tudod ellenőrizni másodpercre pontosan, hogy mi és mikor lett beküldve.
Könyvelőként mondom neked, hogy mi nem annyira kedveljük az eszja portált. Mármint nagyon jó annak, akinek csak munkaviszonyos jövedelme volt pl, de egy vállalkozó bevallásának nem állnék neki, mert kb tízszer annyi idő lenne, mintha ányk-ban csinálnám meg. Arról nem is beszélve, hogy a könyvelőprogramom a bevallás minimum 90%-át ki tudja importálni, kézzel alig kell belenyúlni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!