Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Hogy zajlik egy NAV adóellenőr...

Hogy zajlik egy NAV adóellenőrzés KATÁ-s vállalkozó esetén?

Figyelt kérdés

Akinek volt már benne része, vagy ismerőseit ellenőrizték.

Hogy zajlik az ellenőrzés?

Személyesen jönnek, vagy írásban keresnek?

Mi történik, ha bejelentés nélkül jönnek, de nem vagyok otthon/nem engedem be őket?

Megkeresik a megbízóimat is? (pl. az 1 millió forint feletti megbízókat)

Mit és hogyan ellenőriznek?

Köszönöm a válaszokat.

2020. máj. 21. 18:13
 1/4 anonim ***** válasza:

Nekem a legutóbi 3 ilyen ellenőrzésen az volt, hogy ügyfélkapun küldték a megbízólevelet, hogy nyújtsuk be elektronikusan a kért időszak bizonylatait, alátámasztó szerződéseket, stb. Mindezek mellé küldtek egy kb 12 oldalas kérdőívet, amit ki kellett tölteni és szintén visszaküldeni.

A háromból két alkalommal személyes behívò is volt, miután be lett küldve nekik minden, valamint pár partnert is felkerestek.

Egyébként mindhárom alkalommal nullásan jöttünk ki.

Ilyen miatt nem fognak személyesen felkeresni előzetes bejelentés nélkül, pláne ebben a mostani helyzetben nem.

2020. máj. 21. 23:18
 2/4 A kérdező kommentje:
Wow. 3 alkalommal is? Én már lassan három éve csinálom, de egyszer sem volt ellenőrzés. Valamiért nagyon rádszálltak. De köszönöm a részletes választ.
2020. máj. 21. 23:51
 3/4 anonim ***** válasza:

Ja nem, nem engem ellenőriztek, hanem az ügyfeleimet :)

Könyvelő vagyok, csak az ilyen ellenőrzéseiket én szoktam intézni.

2020. máj. 21. 23:57
 4/4 A kérdező kommentje:
Nem esett le, pedig így visszaolvasva elég egyértelmű. 😅Köszi.
2020. máj. 22. 00:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!