Első Szja bevallás?
Nyártől februárig dolgoztam az egyetem mellett (első éves vagyok) egy cégnél gyakornokként,diákszövetkezeten keresztül.
Ez lesz életem első szja bevallása.
Tud valaki segíteni? Jól tudom,hogy annyi a dolgom,hogy belépek az ügyfélkapura és ott egyszerűen rámegyek az elfogadásra és kész?
Még csak jóváhagyni sem kell, automatikusan a NAV által kitöltött bevallás tervezet válik elfogadottá május 20-a után.
Az eSZJA felületen megnézheted, és ha egyetértesz a tervezettel természetesen elfogadhatod.Ha nem, módosíthatod.
Alternatív megoldásként letöltheted és telepítheted az ÁNYK-t.Azon is kitöltheted és beküldheted.
Mielőtt rámész az elfogadásra, azért nézd meg, egyetértesz-e vele, vagyis nem írja-e, hogy fizetned kell.
Adókedvezményre nem vagy jogosult? Diákként gondolom, gyereked nincs, de rengeteg betegségre is jár. (Csak megemlítettem, hátha jár, csak nem is gondolsz rá)
Értem,köszi,tehát még el sem kell feltétlenül fogadni?
Nincs gyerekem, semmi betegségem sincs :D
A diákszövetkezet adott egy nyomtatványt erről az adótervezetről,amikor még kiléptem.
Gondolom azt a kettőt kell összeegyeztetnem az ügyfélkapun ha szeretném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!