Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Melyik adozási formát válassza...

Melyik adozási formát válasszam Helyi iparuzési adonál?

Figyelt kérdés

Junius 1-vel nyitom az egyéni vállalkozásomat KATAS kisadozoként.

Kérdésem az, hogy az iparűzési adonál, melyik fajtát válasszam, ha csak havi pár tiz ezer forintos bevétellel számolok, többel nem.

Példa, ha pl havi 80 ezer forintos bevétellel számolok, akkor melyik iparűzési adot érdemes választani?

Voltam bent a helyi önkormányzatnál, és azt mondták, hogy ezt az elözö évhez képest számolják ki. De ha nekem nem volt elözö évim, mert most indítom, akkor nincs mit kiszámolniuk, viszont nekem kötelezöen kell választanom a bejelentésnél hogy a

-Tételes iparűzési adot

-Netto árbevétel 80% alapján történö megállapitás

-Tételes költésgelszámolású

akarom fizetni. Amit tudok elöre, hogy nem számolok nagy bevétellel, igy a lehető legkisebb mértéku IPÁ-t akarom fiztni (ott spórolok ahol tudok)

így én a tételesre gondoltam, mert ezzel nincs sok adminisztráció-könyveles hanem csak jön és fizetem.

Viszont azt nem tudom hogy ha ezt választom, akkor a számlákat le kell e adnom könyvelni azaz hogy kell e éves iparuzési adobevallást csináltatnom.

Remélem nem bonyolultan fogalmaztam. A lényeg hogy ti is értsétek

Melyik adozási formát válasszam hogy a legkevesebbet kelljen fizetnem.

2020. máj. 13. 13:38
 1/1 anonim ***** válasza:
Az attól függ, hogy milyen költségszinttel dolgozol. Pl ha sok anyagköltséged van, akkor érdemes lehet a hagyományosat választani. Az sem mindegy helyileg hol vagy. Ha nincs költséged és alacsony az érbevételed, akkor lehet inkább a 80%os érné meg.
2020. máj. 13. 14:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!