Ilyen esetben egyéni vállalkozó tud adókedvezményt igénybe venni?
Én mindig is alkalmazott voltam, többféle adókedvezményt igénybe veszek, ezeknek a menetével tisztában vagyok. Ismerős katás egyéni vállalkozó, azt is tudom, hogy alapjáraton így nem tud miből kedvezményt igénybe venni. Viszont ma említette, hogy mivel az üzlethelyiséget magánszemélytől bérli, így havonta x összeg szja-t elutal a NAV-nak.
Ebből az szja-ból tudna adókedvezményt igénybe venni? Ő legalábbis szja-nak nevezte, de amennyire ért az üzleti dolgaihoz, belegondolva ez akármi más is lehet... (van egyébként könyvelője, a vállalkozás rendben van).
4, nem az ismerős fizeti, hanem az ismerős fizeti be, amit a bérbeadótól levont.
Amit a munkáltató levon a munkavállalótól, az a munkavállaló adója, arra ő tud kedvezményt igénybe venni.
Amit kifizetőként a bérlő levon a bérbeadótól, az meg a bérbeadó adója, az ő bevallásában jelenik meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!