Mi történik, ha késve tudom befizetni az SZJA kötelezettségem?
Egyéni vállalkozóként az SZJA beadási határidő után tudnám csak elutalni a kötelezettséget a NAV felé (sajnos ezt már most látom.) Számíthatok valamilyen büntetésre, ha június végén utalom el?
Előre is köszönöm
Neked nincs most adómentességed? (tudom, a KATA-soknak van, de lehet, talán Neked is, nézz utána)
Ha nem tudod időre befizetni, akkor kamatot fognak számolni rá - más nem hiszem, hogy történik 1-2 hónap miatt.
Üzenném azoknak, akik lehúzták a második választ, hogy nézzék meg az szja bevallás C lapjának A blokkját. Amennyiben nem tudják mit is keressenek, itt a kép róla:
Vagyis 200 ezer alatti szja és szocho kötelezettségekre max 6 havi pótlékmentes fizetés lehetséges.
Mit foglalkozol vele. Én soha nem néztem, hogy mennyi pontot kapok, és soha nem is pontoztam senkit.
Kérdező majd eldönti, hogy melyik válasz oké neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!