Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Mit jelent egy terméknél az...

Mit jelent egy terméknél az ár áfával és áfa nélkül?

Figyelt kérdés

Néhány üzlet weboldalán látom, h áfával 65 ezer, áfa nélkül 50 ezer.

Tehát ha külföldön élek és áfát igényelek vissza, akkor 65 ezret fizezek. Ha nem igényelek vissza, akkor 50 ezer?

Ha belföldön élek, akkor pedig 50 ezer az ár?

Illetve amelyik üzlet weboldalán nem írja a terméknél külön, ott egy az ár?

Javíts ki, ha valamit rosszul írtam.

2020. ápr. 19. 15:37
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Ha vásárolsz, akkor mindig fizeted az áfát is. Tehát te, mint vásárló az áfával növelt összeget kell, hogy fizesd a termékért.
2020. ápr. 19. 15:46
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Mindenképp 65 ezret fizetsz, és ha mondjuk vállalkozó vagy és tudsz áfát visszaigényelni, akkor a 25 ezret visszaigényelheted.

A Tescóban is áfával növelt árat fizetsz, csak nem tüntetik fel külön, hogy mennyi belőle az áfa összege.

2020. ápr. 19. 15:46
 3/4 A kérdező kommentje:

Szóval, akkor azt vegyem úgy, mintha ott se lenne az az 50 ezer, most már értem.

Azért lehet nem értettem, mert nem gyakran látom, h külön van feltüntetve, gondoltam valami más funkciót lát el.

2020. ápr. 19. 16:06
 4/4 anonim ***** válasza:

Olyan terméket néztél amit cégek is vesznek és ott jól hangzik a nettó ár.

Illetve én telefonnal nézem meg, néha az áfás és áfa nélküli ugyanannyi mert nem afakoros árulja így céges telefonnak véve néha a drágább az olcsóbb.

2020. ápr. 19. 21:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!