Ha diákszövetkezeten keresztül dolgozom, lehetséges hogy az szja 15%-án kívül levonjanak még valamit?
Figyelt kérdés
Úgy tudom, hogy így csak 15%-ot vonhatnak le, de nem annyi bért kaptam amennyit kellett volna, úgyhogy ha holnap felhívom őket és azt mondanák, hogy levontak még valamit, biztosra akarom tudni, hogy mást nem vonhatnak le.2020. márc. 9. 19:35
1/8 anonim válasza:
Mennyi volt a bruttód és mennyit kaptál kézhez?
2/8 anonim válasza:
Vonhatnak jogszerűen. Pl tagsági díjat, működési hozzájárulást, biztosítást, kassza hiányt, kötbért, kártérítést...
Ettől függetlenül nyugodtan kérd ki a bérpapírt és ha valami nem világos, kérdezd meg nyugodtan.
3/8 A kérdező kommentje:
1500/óra bruttó, az nettóba 1275/óra. Én kaptam nettó 994 Ft-ot/óra.
2020. márc. 9. 19:49
4/8 anonim válasza:
Akkor mindenképpen kérdezz utána, mert kb pont annyi a levonás, mint egy főállású munkavállaló esetén (33,5%).
5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, holnap utánajárok.
2020. márc. 9. 19:57
6/8 anonim válasza:
Aktív nappali tagozatos jogviszonyod van? Nem lehet hogy ez a cég egy munkaerő kölcsönző volt és nem iskolaszövetkezet?
7/8 A kérdező kommentje:
Persze, egyetemen tanulok. Benne van a nevükben, hogy diák úgyhogy nem valószínű. :)
Dolgoztam náluk 2 évvel ezelőtt, akkor nem volt gond, remélem ez is csak valami baki. Holnap kiderül.
2020. márc. 9. 20:47
8/8 anonim válasza:
Az is lehet, hogy hiányzik jelenléti ív, vagy órák nem lettek felvezetve. Ez ügyfélszolgálat/HR téma. A kérdésre válaszolva 15% igen amit levonhatnak. Tagsági díj szokott még lenni: 500-3000 ft, valahol havonta 1000. Plusz biztosítás (pl Eu diákoknál).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!