Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Kiszúrtak velem és most...

Kiszúrtak velem és most adósságba vertem magam. Hogyan tovább?

Figyelt kérdés
Friss pályakezdőként fogalmam se volt semmilye dolgokról. Az első hely ahova fel vettek az Aegon biztosító. Megcsináltatták velem az MNB vizsga előtt februárra a Katás vállalkozóit. De eddig még semmi pénzt nem kaptam mert h nincs vizsga meg addig nincs pénz se. És most itt van ez a 50 ezres adó amit fogalmam sincs hogyan fizetek ki és miből. Március végén lesz csak a vizsga addigra már 100 ezer lesz a nyakamon. Ilyenkor mit lehet csinálni?
2020. márc. 8. 02:47
 1/7 anonim ***** válasza:
42%
Leginkább legközelebb gondolkodni, mielőtt belevágsz valamibe.
2020. márc. 8. 03:09
 2/7 anonim ***** válasza:
32%

Szüneteltetni tudod, de a tbt akkor is kellene fizetni.

Neten olvass utána.

2020. márc. 8. 04:44
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

2-es, hiába szüneteltetné, addigra már a febr.-márciust így-is, úgy is be kell fizetnie, azaz valóban 100 ezerrel tartozik. A vizsgája meg márc. végén lesz, tehát ha most szüneteltetné, pont addigra nem lenne vállalkozása, mire elkezdhetné használni.

"Friss pályakezdőként fogalmam se volt semmilye dolgokról. Az első hely ahova fel vettek az Aegon biztosító. Megcsináltatták velem az MNB vizsga előtt februárra a Katás vállalkozóit. "

Kérdező, ezek szerint azt sem tudtad, hogy ha KATA-s vállalkozó vagy, akkor havi 50 ezret kell befizetni?

Vagy tudtad, csak még nem kaptál pénzt?

Amúgy azt azért leírhattad volna, hogy mi van a szerződésedben - már ha van egyáltalán: alapbér+ jutalék vagy csak a megkötött üzletek után fogsz pénzt kapni?

Nagyon nem mindegy, ugyanis ha pár hónapot csúszol az adóbefizetéssel, az még elmegy, de ha tisztán csak jutalékot kapsz, akkor igazából nem sok esély van arra, hogy rövidesen ki tudod fizetni a tartozást.

Jó lenne pontosabbat tudni - akkor lehetne tanácsot adni a további lépésekre.

2020. márc. 8. 07:25
 4/7 anonim ***** válasza:
71%
Nem szúrtak ki! Minden le volt írva, előre!
2020. márc. 8. 09:03
 5/7 A kérdező kommentje:
Konkrétan az volt, hogy egy tanulói szerződést csináltattak velem januárban ami 90 napos volt. A szerződésben az szerepel, hogy 100 ezer forint támogatást adnak és a napi díjat megkapom és az addig összegyűjtött jutalékot is. Ám de azt nem mondták és a szerződésben sem szerepel, hogy csak a sikeres vizsga után kapom meg ezt. Ergo ha át se megyek megint nincs semmim de addig is tulajdonképpen ingyen dolgozom mert eddig csak én fizettem a vizsgára és még itt van az adó is. Tudtam h ha katás vagyok akkor 50 ezer kell havonta. Ezért mivel úgy tudtam ez a 100 ezer jön majd akkor nem kell aggódnom. De így semmi pénzem sincs és még adósságom is lett. Elhúzták a mézes madzsagot de aztán később köztek mindent.
2020. márc. 8. 20:17
 6/7 anonim ***** válasza:
71%

Egyszerű: le kell vizsgázni és akkor megkapod a pénzt :-)

Mint írtam, ha némileg késel vele, attól nem dől össze a világ, majd felszámolnak valamennyi kamatot, de nem sokat, ne aggódj...

2020. márc. 8. 20:45
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Aztán majd jön a NAV, hogy burkolt munkaviszony, és még meg is lesztek büntetve...
2020. márc. 8. 22:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!