Szja önellenőrzés? Hogyan töltsem ki a 1453-16-01-es nyomtatványt?
2018-as adóbevallásomra szeretnék önellenőrzést készíteni "súlyos fogyatékosság" adókevezmény igénybevétele miatt.
2018.08.23-án kaptam meg az igazolást. Jól számolok, hogy arra az évre így 27600Ft-ot tudok igénybevenni?
16-01-es nyomtatványon a "kötelezettség alapjának különbözet-ét" és a "kötelezettség változását" mi alapján tudom kiszámítani? Az összevont adóalapba tartozó jövedelmem 3.146.946Ft volt. (Egyéb kedvezményt nem veszek igénybe)
S a 170-es adatlapon elegendő ha csak a terhelendő oldalt töltöm ki, hogy kiutalják az összeget?
Nagyon köszönöm aki tud segíteni!
Köszönöm a segítséget.
Azt hittem nem jár teljes hónapra, így csak a fennmaradó napokkal számoltam.
Jól értem, hogy a kötelezettség alapjának a különbözete a 34500 Ft a kötelezettségváltozás meg 230000Ft?
A 170-es nyomtatványnál a terhelendő oszlopot kell kitöltenem, hogy kiutalásra kerüljön az összeg?
Nagyon köszi mégegyszer!
.
Fordítva. A kötelezettség változása lesz a -34.500. Az alapja meg a 0,15-tel leosztott.
170-en pedig csak a terhelendőt töltöd ki igen, és akkor megy kiutalásba.
2018.08.23-án kaptam meg az igazolást
ez így semmit nem jelent, mert kiállíthatták később is, mint a betegség igazolt kezdete.
Az igazolás kiállításának dátuma semmit nem jelent.
Kedvezményt érvényesíteni a "benne foglalt" időszakra érvényesíthetsz.
Ha a 2018. 08. 23-án kiállított igazolás alapján Te 2017. szeptember hónaptól vagy beteg, akkor 2017. szeptember hónaptól jár a kedvezmény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!