Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Be lehet jelenteni ha valaki...

Be lehet jelenteni ha valaki nem adózik a kiadott lakása után?

Figyelt kérdés
Problémás a szomszéd,albérlők,de a tulaj nem tesz semmit,gondoltam bejelentem a NAV-nál,nézzenek utána,lehet ilyet tenni?foglalkoznak egyáltalán majd a dologgal?
2020. márc. 1. 17:55
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
47%

"Tőlem már kérte be a NAV a kiadott lakás szerződéseit és számláit, gondolom ott sem maguktól találták ki, hogy a társasház 200 lakásából pont azt kell ellenőrizni. Nagyjából minden rendben volt, kicsit a költség elszámolásba kötöttek bele."

Nem tudom, ez mikor történt, de 1-2 éve a lakáskiadásokat ellenőrizték.

Az adóhivatalnak minden évre van ellenőrzési terve. Azok szerint ellenőriz, tehát egyáltalán nem biztos, hogy valaki "felnyomott".

Az pedig már csak szerencse kérdése, hogy bevonja a többi ingatlanoddal kapcsolatos dolgokat az ellenőrzésbe, vagy sem. Láthatóan nagy problémák nem voltak annál az egynél, ezért léptek tovább.

Ha lett volna, nyomultak volna előre, hidd el.

Híradós információ, hogy idén az ingatlant értékesítőket fogják vegzálni a magánszemélyek közül. :)

2020. márc. 3. 05:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!