Mikor kell ÁFA-t fizetni kisvállalkozásra?
Ajajajajjj. Könyvelőt keress, de azonnal, mert durván keveredik nálad minden. Ha áfakörös vagy minden bevételed után áfát kell fizetni, persze a költségek elszámolásával ez csökkenthető. Az áfabevallás gyakoriságáról a navos törzsadatokban tudsz utána nézni ebev portálon keresztül ügyfélkapus bejelentkezés után.
A 100 ezer Ft, az arra vonatkozik, ha adóalany részére 100 ezer Ft áfatartalom feletti számlát állítasz ki, akkor azon számla adatait meg kell küldeni a navnak. Július 1-től áfatartalomtól függetlenül minden számla adatot be kell küldeni.
Ne sajnáld a pénzt könyvelőre, mert semmit nem értesz hozzá és nagy bajok lehetnek ebből.
Kérdező, van nálad kavar a fejben nagyon... az ÁFA, azaz Általános Forgalmi Adó az nem határhoz kötött... Szerintem nagyon-nagyon sürgősen beszélj egy könyvelővel, mert ha ezzel gondod van, akkor el sem tudom képzelni, a többi adónemmel mit művelsz, hogyan veszed ki a saját részed, egyáltalán milyen adónemet választottál a vállalkozásodhoz, stb.
Szakember, de sürgősen!!
Hú, most kiégtem.
Miért nem keresel fel egy könyvelőt?
Üdv: egy könyvelő
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!