Több iparűzési adó bevallást elküldtem az önkormányzatnak, melyiket fogják elszámolni?
Egy bevallásod lehet, minden további az helyesbítés vagy önellenőrzés lehet csak. Hivatalosan az időben hamarabbit kell bevallásnak tekinteni, a későbbi alapbevallásokat pedig hibernálni kell. Némely önkormányzat elnézőbb mint a nav, vagyis akár egy telefonon vagy e-mailben kérhető, higy mrlyiket tekintsék bevallásnak. Önkormányzatfüggő az eljárás.
Az önkirmányzati portálon lekérhető adófolyószámlán látszódik, hogy van-e a település felé tartozás vagy túlfizetés.
Ugyanígy a mo.hu oldalon keresztül belépve az ebev szolgáltatásokba kérhető navos folyószámla.
Kamara oldalán belépve pedig látszódik feléjük az esetleges elmaradás.
2-es meglehetősen pontosan leírta, annyival egészítem ki, hogy az ügyfélkapun belépve az adófolyószámládon sem az iparűzési adótartozást, sem a kamarait NEM FOGOD LÁTNI!
Mindkettő adó módjára behajtható, mégsem jelentkezik az adófolyószámlán - így fordulhatott elő, hogy a 0-ás adófolyószámlám ellenére mégis leinkasszálták a bankszámlámat :-(
Ezért írtam, hogy az önkormányzati portálon belépve lekérhető az önkormányzati adófolyószámla, amin látszódik az iparűzési adó is, láthatóak a túlfizetések/tartozások.
Valamint a kamara oldalán belépve látható a kamarai tartozás.
Egy szóval sem írtam, hogy ezek a navos adófolyószámlán látszódnak, külön-külön helyre kell belépni és lekérdezni az egyenleget. De mindegyik látszódik elektronikusan.
2-es, 4-es most mi bajod van?
Ezt írtam "2-es meglehetősen pontosan leírta, annyival egészítem ki,"
EGÉSZÍTEM KI. Azért egészítettem ki, hogy a kérdező ne járjon úgy, mint én, aki azt hitte, hogy ha az adófolyószámlája 0 tartozást mutat, akkor minden oké.
Meg azért, hogy másokat is felvilágosítsak, hogy milyen hülye egy rendszer ez, ahol az adók külön-külön vannak vezetve - hiába van egy adófolyószámlád.
Sokan nem tudják ezt. Nem Neked írtam, nem beléd kötöttem, hanem kiegészítettem, hogy mások ne járjanak úgy, mint én!!!
Erre lehúztok 0-ára... :-(
Na mindegy...Néha totál reménytelennek érzem, hogy SEGÍTSEK itt embereknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!