Mi történik akkor, ha nem fizetem többé a házamra és a telkemre az éves adót?
Tehát ha veszek egy kis telket, rajta egy házzal, mindezt teljesen hivatalosan, bejelentve, vásárlás után kifizetem nyilván a rá kiszabott adó/illeték összegét, viszont utána úgy döntök, hogy nem fogom ezt a bizonyos adót fizetni rá (házadó, telekadó), amelyet minden évben kellene, ha jól tudom márciusig.
Ez esetben milyen büntetést kaphatok? Gondolom elévülni nem fog soha a tartozás. Idővel behajtják rajtam valami úton-módon? Esetleg elveszik a földemet?
Köszönöm szépen a válaszokat!
#22: ezt írta itt valaki:
"Ez településenként változik, de valamilyen helyi adót mindenhol kell fizetni."
Na most akkor mégis mire gondolt?
Csak jelzem, a gépjárműadó is helyi adónak minősül. :)
A "legnépszerűbb" viszont az iparűzési adó.
Én még nem nagyon láttam olyan települést, ahol ne lett volna valamilyen HELYI ADÓ, aminek az a jellemzője, hogy vagy egészben vagy részben a település önkormányzatát illeti meg. Maximum egy pusztán/tanyán tudom elképzelni, hogy nincs , de még ez sem biztos.:)
Az más dolog, hogy az alanya vagy egy helyi adónak vagy sem. Tehát vonatkozik Rád a rendelkezés vagy sem. Attól még van, csak másnak kell fizetnie, nem Neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!