Ingatlan utáni adózásnál a felújítási költségeket ebben az esetben hogy lehet beleszámítani?
A lakás 3/4-e az én tulajdonom volt, nem volt adóköteles, viszont 2 éve megvettem a fennmaradó 1/4 részt, és tavaly eladtam a lakást.
Felúítottam, van róla számla 1.5 millióért.
Nav kalkulátorában [link]
Értéknövelő beruházásoknál ilyen esetben beírhatom ide az 1.5 milliót, vagy részarányosan lehet elszámolni (1.5 millió / 4 rész)?
Nem tudom, hogyan "kell", de én csak a negyed ingatlannal számolnék. Így az adóalap a bevétel negyede mínusz a negyed szerzési ára mínusz 1,5 millió negyede lenne.
Szerintem nem számolhatod el az egész felújítást, mert a felújítás az egész lakást érintette, nem csak azt a negyedet, amit most vettél.
Szerintem az egész, számlával igazolt összeget elszámolhatod, az egész lakásra!
De a NAV honlapján lehet kérdést feltenni és meglepően gyorsan válaszolnak is!
Ez már csak azért is jó, mert írásos NAV iránymutatás, amire hivatkozni lehet, ha beleakadnak valamibe!
Gondolom már túl van rajta (csak a népszokáshoz híven nem írta meg, mi lett a vége).
Elszámolhatja az egészet az egész lakásra, de adózni csak a negyede után fog. Így ez ugyanaz, mintha mindennek a negyedével számolna, ahogy én írtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!