A HABI kft-nél vagy ilyen alkatrész árusító cégeknél melyik árat kell fizetni, a bruttó vagy a nettó?
Ugy hallottam, hogy Magyarországon nem kell ÁFÁ-t is fizetni ilyesmikre, lehet kérni ÁFA nélkül is.
Hogy is van ez pontosan?
Ha lakossági vevő vagy, tehát nem vállalkozó, akkor rád mindenféleképp a bruttó ár vonatkozik.
"Ugy hallottam, hogy Magyarországon nem kell ÁFÁ-t is fizetni ilyesmikre, lehet kérni ÁFA nélkül is."
Ez egy jó nagy marhaság, nem tudom hogy vagy milyen kontextusban hallhattál ilyet.
Romániából vagyok, és egy eladó aki olyan helyen dolgozik, hogy Romániába van kihelyezve egy üzletjük, de a központ Magyarországon van, mondta hogy ha átmegyek Magyarországra olcsóbban meg tudom vásárolni ugyanazt a terméket, mert lehet kérni ÁFA nélkül is.
Ezenkívül ismerőseim mondták, hogy bármi alkatrészt Magyarországról vesznek mert lehet kérni ÁFA nélkül
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!