Magánszemély által adott bérletidíj számlán fel kell tüntetni a kifizető által fizetendő szja levonását?
Figyelt kérdés
Tárgyi adómentes magánszemély bérbe ad egy üzlethelyiséget a házából leválasztva havi 100e forintért. A bérlő egyszemélyes Bt. (kifizető)köteles a berbeadó bérletidíjára eső szja-ját havonta átutalni a NAV-nak. Kérdésem az, hogy a bérbeadó által kiállított számla helyes-e így: 1. sor bérletidíj 100.000,-Ft, 2.sor személyi jövedelemadó - 13.500,-Ft? Számla végösszege: 86.500,-Ft ? Szabályos így a számla kiállítása?
Mégegy kérdés. A közüzemi díjakról a bérbeadó kapja a számlákat, de vannak a bérelt helyiségben mérőórák. Így a havi rezsi a fogyasztás szerint kerül megállapításra. A bérbeadó köteles számlát adni a bérlő felé a közüzemi djakról?
2020. jan. 9. 17:41
11/11 anonim válasza:
Nekem is ez a gondom. Én úgy tudom csak rezsit tilos számlázni több okból is, nem írom le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!