Mit jelent a 100eFt adótartalom bejelentése? Áfamentes katás vagyok, Ft-ban, kp-ben fizetnek, számlát kapnak. Ha egy fő 12eFt/hó fizet nekem, az évi 144e. Évente nézzem át a számlákat, adjam össze az ugyanolyan nevűeket és 100e felett jelentsem?
Figyelt kérdés
Most vagyok könyvelő keresőben, mert az eddigi könyvelőm nem ért rá ilyeneket elmondani.
Nagyon szépen köszönöm.
2020. jan. 3. 11:06
1/2 anonim válasza:
A 100 ezer az áfára vonatkozik. Amire te gondolsz, hogy jelentened kell éves szinten, az 1 milliós adóalany felé való számlázáskor kell.
Viszont most júliustól majd utána jövő januártól módosul a számlák lejelentése a nav felé, minden számlát le kell majd jelenteni. Érdemes online számlázót használni a jövőben, mert az úgy akkor automatikusan megcsinálja az adatszolgáltatást.
2/2 anonim válasza:
mert nem is kellet hogy eddig erről - alanyi mentesként - tájékoztasson a könyvelőd. Tavalyra a százezer forint feletti értékhatár volt még áfa tekintetében (és itt az áfa összeget) kell érteni, hatályban, ez az idén 2020 07 01-től módosul, amikor is már minden belföldi adóalanynak kiállított számlát jelentened kell majd online. Nálam erről a katások is kaptak számlázást segítő kisokost.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!