Ha kiskorú vállal munkát, őt is beléptetik magánnyugdíjpénztárba? Vagy ennek nincs köze az életkorhoz?
Figyelt kérdés
2010. júl. 20. 22:09
11/19 anonim válasza:
kötelező lett volna beléptetniük, elvileg a fizetési papírodon is rajta kéne legyen, melyiknek fizettek
12/19 anonim válasza:
Egyébként kaptál tagsági kártyát, vagy valamilyen okiratot, kötvényt?
Ha gondolod, én utána nézek neked, van rá egy megoldás!
13/19 A kérdező kommentje:
Sajnos voltam olyan balga, h szerintem kidobtam már a munkaszerződésemet..:s De tagsági kártyát meg hasonlót nem hiszem, hogy kaptam, annak meg kéne lennie..:S
Kedves utolsó válaszoló, hogy tudnál utánanézni?
2010. júl. 20. 23:14
14/19 A kérdező kommentje:
Az egyedüli dolog, amit megtaláltam azzal a munkával kapcsolatban az adóbevalláshoz küldött papír.
2010. júl. 20. 23:15
15/19 anonim válasza:
Írj egy privát üzenetet és elmondom!
16/19 anonim válasza:
Nem kell kifejezetten tagsági kártyát kapnod, lehet, hogy csak egy sima A4-es lap a tagsági okirat. Semmi nincs már meg arról a munkahelyről? Egy fizetési papír, bármi. Vagy ha végképp semmit nem találsz, akkor hívd fel őket! Seperc alatt megmondják neked, hogy melyik magánnyugdíjpénztárba léptettek be és faxolnak neked egy tagsági okirat fénymásolatot (mivel ezt meg az új helyen lefűzik). Ha megtudod, hogy melyik nyugdíjpénztárban vagy, akkor kell kérned a pénztártól egy tagsági okirat másolatot. Mert ezt minden munkahelyen be kell mutatnod a későbbiekben.
17/19 A kérdező kommentje:
Na felhívtam a diákszövetkezetet, és azt mondták, hogy nem kellett belépnünk, mert diákmunkáról van szó. De a mostani is diákmunka, és mégis azt állítják, h be kellett volna lépnünk. Nem értem. Mind1, legalább megtudtam, hogy nem én vagyok szenilis:P
2010. júl. 21. 10:00
18/19 A kérdező kommentje:
Ja és köszönöm a segítséget!:)
2010. júl. 21. 10:00
19/19 anonim válasza:
Az első figyelmébe:
"A Ptk. 12 §-a szerint kiskorú a 18 éven aluli gyermek. Cselekvőképtelen az a kiskorú gyermek, aki a 14 életévét még nem töltötte be."
A 14 évnél fiatalabbak a gyermekkorúak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!