Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Hogy tudok jövedelmet kivenni...

Hogy tudok jövedelmet kivenni a kft-ből?

Figyelt kérdés
Kicsit elegem van az egészből. Csinálok tök jó árbevételt (70mFt), még nyereség is van bőven (11 mFt), osztalékfizetésre is van lehetőség (5 mFt), de a végeredményben azt tapasztalom, hogy osztalékfizetés valójában csak a pénztár csökkentésében manifesztálódik, adót fizetem utána, a társasági adót szintén, miközben a bankszámla egyenlege kb ezekre elég. Mi értelme ennek az egésznek, hogy tudnék tisztességes jövedelemhez jutni végre?
2019. dec. 18. 20:38
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Azért nem Kiva a cég, mert még nem éri meg a könyvelő szerint.
2019. dec. 19. 07:24
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
10, PÉNZTÁR!!! Gondolom, folyamatosan nő...
2019. dec. 19. 07:27
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

"Nekem igazából a járulék+társasági adó+iparűzési adó, stbstbstb kombóval van a gondom, miközben egy KATA-s vállalkozó, ugye tudjuk...."

Igen, a KATA-s vállalkozó...

Akkor miért nem vagy KATA-s vállalkozó? Ja, mert:

"még nyereség is van bőven (11 mFt),"

Nos, Neked az nyereséged annyi, mint a KATA-s vállalkozó ÉVES BEVÉTELE lehet, ahol ugye még költséget sem tud elszámolni. Magyarul túlnőtted a kereteit - örülj neki :-)

És igen, sajnos bármennyire azt hirdetik, de szó sincs itt a vállalkozók segítéséről, ösztönzéséről, ezzel szemben van jókora adóteher.

2019. dec. 19. 08:05
 14/16 A kérdező kommentje:

Akkor máshogy kérdezem:

van értelme magas (haha - nettó 200) bért fizetnek magamnak? Vagy inkább ezt tartsam alacsonyan és gyúrjak az osztalékra havi szinten? Bocs, ha hülye a kérdés, de teljesen elkedvetlenítenek ezek a körülmények.

2019. dec. 19. 08:11
 15/16 anonim ***** válasza:
Hatalmas hülyeség a nettó 200e bér. Feleslegesen fizetsz járulékot. Minimálbérre tedd át magad
2019. dec. 19. 08:58
 16/16 xswerdy ***** válasza:

az eredeti kérdést nem értem. Ha van nyereség, akkor kivehetsz osztalékot. Persze ha a likviditás is megvan. Hogy a pénz fizikálisan pénztárban, vagy bankszámlán van, és honnan veszed ki, tök mindegy..

A 14. kérdést már értem, igen, kedvezőbb, ha minél többet osztalékként veszel ki, és a saját béredet alacsonyan tartod.

2019. dec. 19. 09:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!