Hogy tudok jövedelmet kivenni a kft-ből?
"Nekem igazából a járulék+társasági adó+iparűzési adó, stbstbstb kombóval van a gondom, miközben egy KATA-s vállalkozó, ugye tudjuk...."
Igen, a KATA-s vállalkozó...
Akkor miért nem vagy KATA-s vállalkozó? Ja, mert:
"még nyereség is van bőven (11 mFt),"
Nos, Neked az nyereséged annyi, mint a KATA-s vállalkozó ÉVES BEVÉTELE lehet, ahol ugye még költséget sem tud elszámolni. Magyarul túlnőtted a kereteit - örülj neki :-)
És igen, sajnos bármennyire azt hirdetik, de szó sincs itt a vállalkozók segítéséről, ösztönzéséről, ezzel szemben van jókora adóteher.
Akkor máshogy kérdezem:
van értelme magas (haha - nettó 200) bért fizetnek magamnak? Vagy inkább ezt tartsam alacsonyan és gyúrjak az osztalékra havi szinten? Bocs, ha hülye a kérdés, de teljesen elkedvetlenítenek ezek a körülmények.
az eredeti kérdést nem értem. Ha van nyereség, akkor kivehetsz osztalékot. Persze ha a likviditás is megvan. Hogy a pénz fizikálisan pénztárban, vagy bankszámlán van, és honnan veszed ki, tök mindegy..
A 14. kérdést már értem, igen, kedvezőbb, ha minél többet osztalékként veszel ki, és a saját béredet alacsonyan tartod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!