Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Mi tortenik ha adószámos...

Mi tortenik ha adószámos magánszemélyként dolgoznék mint masszõr de nincs vendégem, igy a nyugta sem fogyott, adozaskor nem lehet ez baj? Vagy mit kellene tegyek?

Figyelt kérdés

Nem lehet ez baj majusba az adozaskor?

Most jelentkeztek ezen a heten 4en, de mar agusztustol vagyok adoszamos maganszemely es senkinek sem adtam nyugtat.

Most egybol irjak ki 4nyugtat?

Nem.fognak az adobevallaskor belekotni?Mit tegyek

2019. dec. 16. 10:15
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Van nyugtatömböm, a navosok azt mondtak hogy eleg ha adok nyugtat es bevan jegyezve hogy hol van a masszazs helye. Egy berelt helyen van , alkalomra fizetek bérleti díjat.

Vallalkozaskent nem erne meg mert minden ho ban 50ezret kell fizessek, osszesen annyi ki se jonne a masszazsbol eggyelore, vagy ha igen alig maradna.

Akkor inkabb nem csinalnam minthogy csak azert dolgozzak h majd 50e leperkáljak a vallalkozas miatt.

Egy konyvelo ajanlotta az adoszamos maganszemelyit nekem mert szerinte igy lehetseges.

A navosok pedig megadtak az adoszamot , es mondtak h csak annyit kell tennem hogy a kiadott nyugták utan majd majusba fizetek adót.

2019. dec. 16. 16:27
 12/15 A kérdező kommentje:

Akkor nem lesz baj ha keves vendegem volt igy keves nyugtat adtam, majd majusba amikor elszamolok?

Vagy inkább mindjam vissza?

2019. dec. 16. 16:30
 13/15 A kérdező kommentje:
mondjam vissza -igy akartam
2019. dec. 16. 16:30
 14/15 anonim ***** válasza:
Semmi baj nem lesz azzal, hogy kevés nyugtát adtál, megbüntetni csak akkor tudnak, ha pont rajtakapnak, hogy nem adsz nyugtát egy vendégnek. Ha van főállásod, nem kell egyéni vállalkozóként sem fix összeget fizetni, adózhatsz csak a tényleges jövedelmet után.
2019. dec. 16. 17:42
 15/15 anonim ***** válasza:

Azért azt kérd írásba makd egy navostól, hogy ebben a formában így működhetsz és elég a nyugtatömb.

Konkrétan milyen tevékenységi kört vettetek fel?

2019. dec. 16. 19:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!