Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Van olyan oldal, amely leírja...

Van olyan oldal, amely leírja LÉNYEGRETÖRŐEN és TÖMÖREN, milyen kötelezettségei vannak egy munka mellett vállalkozást folytató személynek?

Figyelt kérdés

Van főállásom, illetve van egy hobbim, amiből tudnék egy kis pénzt csinálni (havonta pár tízezer forintos összegről van szó csak). Azonban akárhogy böngészem a netet, mindenhol csak ilyen terjengős, több százoldalas, kereszthivatkozásos írásokat találtam.

Nincs erre valami egyszerű leírás, amit az egyszerű, hétköznapi ember is megérthetne? Mondjuk egy néhány oldalas összefoglaló, amely leírja, hogy "Koma, havonta *ez* és *ez* a kötelezettséged van, évente meg *amaz*". Illetve hogy milyen költségekkel kell számolni általánosságban.

Remélem nem olyan szétadminisztrált, túlbürökratizált, agyonbonyolított dolog ez Magyarországon, mint ahogy nekem tűnik ez elsőre!

2019. dec. 14. 11:09
 1/8 anonim ***** válasza:
Olyan weboldal amit keresel és 100%-ig megbízható és up to date, szerintem nem létezik. Gondolkodtam már én is, hogy kéne írni egyet, mert amúgy egy óra alatt össze lehetne dobni egy ilyen cikket. Viszont kérdés esetén szívesen segítek.
2019. dec. 14. 11:23
 2/8 anonim ***** válasza:
a nav se megbízható, akkor egy kívülálló, random weboldal miért lenne? sajnos ilyen Mo
2019. dec. 14. 12:03
 3/8 A kérdező kommentje:
A fő kérdésem igazából ez. Milyen adminisztratív és anyagi kötelezettségekkel jár egy munka mellett végzett vállalkozási tevékenység - minden szempontot figyelembe véve.
2019. dec. 14. 12:03
 4/8 anonim ***** válasza:
Erre így nem lehet egzakt választ adni. Függ a tevékenységtől is például, mert lehet, hogy pénztárgépköteles a tevékenység, amit havi jelentéssel is ki lehet váltani mondjuk. Vagy lehet ez engedély- vagy bejelentésköteles dolog is. Lehet, hogy az iparkamara mellett másik kamarához is kötelezett lennél bejelentésre. Rengeteg dologtól függhet, hogy milyen adminisztratív és pénzügyi vonzatai vannak a vállalkozásodnak. Ha írsz részleteket, akkor megpróbálok segíteni.
2019. dec. 14. 12:09
 5/8 anonim ***** válasza:
Na meg az kifelejtettem, hogy szintén baromi fontos, hogy helyileg hol csinálnád. Kérdés, hogy az adott településen milyen hipa szabályok vannak, mennyi az adó mértéke, van-e és ha van, akkor milyen mértékben van adómentesség esetlegesen. Stb, stb..
2019. dec. 14. 12:10
 6/8 A kérdező kommentje:
Igazából ez szolgáltatás, amiben gondolkodok. Előadói tevékenység lenne, fellépésekből származna a jövedelem. A szervezők kérnek műsort (falunapok stb.) amit szolgáltatnék. Helyileg ennek megfelelően nem egy adott településen lenne, hanem ahol éppen kérik a műsort.
2019. dec. 14. 12:27
 7/8 anonim ***** válasza:
Könyvelő, egyéni vállalkozói kiváltása (okmányiroda), önkormányzat, Artisjus - kb. ezeket kellene felkeresned.
2019. dec. 14. 13:35
 8/8 anonim ***** válasza:

8-as, Neked valami bajod van...

Menj be az önkormányzat kereskedelmi osztályára, ott érdeklődj, milyen engedélyek szükségesek? Aztán, ha tudod teljesíteni, akkor könyvelővel tanácsadás, mely vállalkozói forma jó Neked, végül a vállalkozói kiváltása.

2019. dec. 28. 04:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!