Érdemes-e megőrizni a NAV-nak befizetett csekkeket, ha az ügyfélkapun úgyis ellenőrizhető a befizetés?
Nem felesleges.
Amúgy én ilyenkor azt a "trükköt"szoktam alkalmazni magammal szemben, hogy megkérdezem magamtól: " mi fáj jobban?" ha kidobom és utólag reklamáció van, nem tudom bebizonyítani az igazamat és esetleg újra fizetni kell vagy ha elteszem azt a kis papírdarabkát és ha gubanc van, csak előszedem?
Nyilván, hogy ha elteszem, az fáj kevésbé :-)
Van egy rossz hírem: lehet, hogy az adófolyószámla egyenleged 0-át mutat és előfordulhat, hogy mégis lesz/van adótartozásod.
Nem tudom, vállalkozó vagy-e vagy sem, de pl. a TB és a kamarai regisztráció, iparűzési adó szintén adó módjára behajtható és ezek mind nem szerepelnek az adófolyószámládon.
Nekem 0-ás tartozásom volt, mégis inkasszózták a számlámat a kamarai regisztráció miatt :-(
Mondjuk a TB tartozás lehet, hogy szerpel az adófolyószámlán, azt nem tudom, mert az nekem sosem volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!