Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Miért van negatív megítélése...

Miért van negatív megítélése a könyvelő szakmának?

Figyelt kérdés
Gyakran tapasztaltam, hogy emiatt lenéznek engem, mert könyvelőként dolgozom. Én sem szeretem, de valamiből élni kell. Miért rossz általánosságban a könyvelők megítélése? Miért számit az emberek szemében ez "alja" szakmának?
2019. nov. 25. 11:53
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
83%
Szerintem nincs negatív
2019. nov. 25. 14:47
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Örülök azoknak akiknek 20.-a után könnyebb :D Én nálam előfordulnak olyanok akik még 20.-a után is hoznak még számlát, mert sokallják az áfát. De van pl olyan negyedéves áfásom aki most hozott még számlát a III. negyedévre (igen, most novemberben még hoz júliusi számlákat is).

Meg sajnos olyanok is vannak amikor 20.-a este 8 órakor állít be az illető, hogy meghoztam a számlákat, még ma elmegy az áfa ugye?

2019. nov. 25. 20:47
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

12-es vagyok...

Sőt, év elején olyan havi áfásom is volt, akkor márciusban jelent meg először a számlákkal. Hiába hívogattam, mindig mondta megyek majd, megyek... Márciusban ide is ért.

Legutóbb meg az egyik ügyféllel vesztem össze. Vasárnap éjjel 2 órakor jelent meg a számlákkal. Nyomta a dudát, de mivel nem mentem ki, akkor meg csengetett. Gondolta eljön felém és mivel látta, hogy ég a villany, így akkor beadja a számlákat pffff....

2019. nov. 25. 21:25
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

13-as, azért ha ezt az ügyfeled meg meri tenni - nem kritika - de azért az (nagyobb) részben a te hibád is.

Egyáltalán hogy fordul meg a fejében hogy otthon zargasson?

Ha nálam ilyet megtenne valaki, akkor másnaptól már nem lenne az ügyfelem.

2019. nov. 28. 16:28
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
14-es, így is már sok ilyen ügyféltől megszabadultam. Elsősorban azoktól akik fizetni is alig akartak. De sajnos egy kis vidéki 6000 fős településen azért minden egyes ilyen ügyfelet nem lehet elhajtani, mert akkor a végén nem lenne kinek könyvelni. De rendesen össze is vesztem azzal aki éjjel 2-kor beállított. Nem tette zsebre amit tőlem kapott.
2019. nov. 28. 16:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!