Weboldalakat szoktam tesztelni. Kell adózni? Ha igen, hogyan?
Diák vagyok, és otthonról szoktam tesztelni weboldalakat a trymui-nak és a usertesting-nek egyetem mellett. (Angliában élek, de ezek a cégek amerikaiak).
20 perces tesztekért kapok 10 USD-t, amit hetente utalnak egyesével PayPal-on.
Erre kell adóznom? Ha igen, hogyan? Mikre kell figyelni?
Az egyik oldalon csak azt írják, hogy a tesztelőknek maguknak kell intézni az adózást, őket ez nem érinti sehogyan. Illetve egyik cégnek sem alkalmazottja egyetlen tesztelő sem, így ez olyan mintha magánvállalkozó lennék..
Angliában ez hogy megy? Vagy igazából ez olyan mint a bébiszitterkedés, ami senkit sem érdekel hivatalosan?
(Úgy lehet valaki tesztelő ezeknél az oldalaknál, hogy csak beregizel email-el, majd csinálsz egy próbát, majd elfogadnak és igazából ennyi. A regisztráld email-edre pedig küldik a pénzt PayPal-ra.)
A PayPal jelezheti, ha sok a pénzmozgás?
"UserTesting does not withhold any taxes from payments. Testers are responsible for determining any tax liabilities incurred from payments received by UserTesting."
Ezt találtam. A másik tesztelős oldal viszont nem említ erről semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!