Szerbiából behozott termékre mennyi vámot kell fizetni?
NAV honlapján a taric , illetve mindenki tudja hogy Magyarországon 27 százalék az afa
Mi a többi kérdés ?
ott hol találom a mezőgazgasági terméket?
Ne nézz hülyének természetesen tudom mennyi maon az áfa :) csak hogy akkor azt itthon kell megfizetni (a 27% ot :)) plusz a vámot ami tartozik az adott árucikkre?!
Hát hol máshol fizetned meg ?
Googlebe írd be NAV taric.
Első találat.
És ott keresd ki a terméket
A keresés mert rég nem használtam:
Lekérdezés. Ott a szöveg tartalmazza mező
Beírod pl cseresznye
És kidobja a listát.azon belül kikeresed mi kell neked.
Ha jo a dolog érdemes vamszakertovel állásfoglalást kérni én csináltam ilyet ha nagyobb érték jött be (50-80e USD). 10-15e Ft és komplett állásfoglalást kapsz helyes tarifalassal.
A Nómenklatúra lekérdezésnél meg tudod keresni a taric kódot (vámtarifa szám, ha ez megvan, akkor átlépsz a tarifa információra, ide beírod a kikeresett kódot és ez alapján megkapod, hogy milyen vám és ÁFA tétel vonatkozik rá, plussz a szükséges engedélyeket vagy más vonatkozó jogszabályokat is felsorolja. Mezőgazdasági termékek sok esetben engedélykötelesek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!