Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Szerbiából behozott termékre...

Szerbiából behozott termékre mennyi vámot kell fizetni?

Figyelt kérdés
Szerbiából szeretnék behozni egy terméket 10.000 euro felett de semmit nem találok az interneten hogy utána hogy kell és mennyi vámot fizetni. Ill. hogy az áfa fizetés hogyvan?

2019. nov. 8. 19:15
 1/7 A kérdező kommentje:
*mezőgazdasági termék*
2019. nov. 8. 19:17
 2/7 anonim ***** válasza:
78%

NAV honlapján a taric , illetve mindenki tudja hogy Magyarországon 27 százalék az afa

Mi a többi kérdés ?

2019. nov. 8. 19:18
 3/7 A kérdező kommentje:

ott hol találom a mezőgazgasági terméket?

Ne nézz hülyének természetesen tudom mennyi maon az áfa :) csak hogy akkor azt itthon kell megfizetni (a 27% ot :)) plusz a vámot ami tartozik az adott árucikkre?!

2019. nov. 8. 19:27
 4/7 anonim ***** válasza:
78%

Hát hol máshol fizetned meg ?

Googlebe írd be NAV taric.

Első találat.

És ott keresd ki a terméket

2019. nov. 8. 19:37
 5/7 anonim ***** válasza:
74%

A keresés mert rég nem használtam:

Lekérdezés. Ott a szöveg tartalmazza mező

Beírod pl cseresznye

És kidobja a listát.azon belül kikeresed mi kell neked.

Ha jo a dolog érdemes vamszakertovel állásfoglalást kérni én csináltam ilyet ha nagyobb érték jött be (50-80e USD). 10-15e Ft és komplett állásfoglalást kapsz helyes tarifalassal.

2019. nov. 8. 19:41
 6/7 anonim ***** válasza:
61%
A termék vámtarifa száma fog kelleni hozzá, hogy meghatározzák mennyi vámot kell fizetned. Erre utalt a "taric" szót hangoztató válaszoló
2019. nov. 8. 20:03
 7/7 anonim ***** válasza:
61%

[link]

A Nómenklatúra lekérdezésnél meg tudod keresni a taric kódot (vámtarifa szám, ha ez megvan, akkor átlépsz a tarifa információra, ide beírod a kikeresett kódot és ez alapján megkapod, hogy milyen vám és ÁFA tétel vonatkozik rá, plussz a szükséges engedélyeket vagy más vonatkozó jogszabályokat is felsorolja. Mezőgazdasági termékek sok esetben engedélykötelesek!

2019. nov. 8. 20:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!