Egyéni vagy alvállalkozóként könyvelés, bérszámfejtés?
Bocsánat ha elég alap kérdés lesz, 2 év múlva fogom kezdeni az egyetemet. Könyvelő szeretnék lenni, azonban még néhány része homályos.
Ha alkalmazottként dolgoznék egy vállalatnál ott van könyvelő- és bérszámfejtő program. Azonban ha alvállkozó vagyok akkor a könyvelést hogy csinálom? Programban? Illetve a bérszámfejtés hogy működik? A járulékokat hogyan, hol vallom be?
Engedd el még ezeket a kérdéseket. Sulit elvegzed majd elmész dolgozni valahová ahol megtanulsz mindent.
Ha vállakozó vagy te veszed a könyvelő programot a rendszereket továbbképzést fizetsz
Nem tudom mindet felsorolni mert feleségem könyvelő vállakozó évek óta veszteséges csak szereti csinálni én meg fizetem. És nem szeretném összeadni mibe kerül nekem :)
Papír alapon ma már kb semmi nem megy, csak neten. Programot a piacon lévők közül bármit választhatsz, amit meg tudsz fizetni. A te és az általad könyvelt cégek preferenciáitól függ, hogy melyiket. Ha vállalkozóként könyvelsz, akkor mindent magadnak kell intézni. De előbb legyél túl a sulin, majd menj el egy helyre releváns gyakorlatot szerezni (min 5 év) és utána gondolkodj önálló munkavégzésen, addig esélyed sincs.
Én egyszer könyveltem egy cégnek (nemzetközi szállítmányozás) úgy, hogy az ő saját könyvelőprogramjukkal, hát soha többet... Több okból is sántít az ilyen kooperáció.
Amúgy hogy tudja a nejed veszteségessé tenni az irodáját? Ennyire kevés ügyfele van, vagy ennyire olcsón dolgozik? Őt nem zavarja ez?
Köszi mindenkinek, ment a zöld kéz :)
Egyebként az alvállalkozónak is kell könyvelnie? Vagy elég, ha benyújtja a számlákat a fővállalkozó felé, aki kifizeti? Az alvállalkozó meg csak a járulékokat vallja be?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!