Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Kölcsön szeretnék adni barátna...

Kölcsön szeretnék adni barátnak, közjegyző előtt milyen díjat kell fizetni 300e forint után?

Figyelt kérdés

Üdvözletem, a címben olvasható a teljes kérdésem.

Az esetben ha 300.000 forintot szeretnék kölcsön adni, közjegyző előtt, milyen díjat kell fizetni ennyi összeg után? Sajnos sehol sem találok pontos magyarázatot ez ügyben.

Köszönöm előre is! Illetve a felmerülő aggodalmakkal szemben csak annyit tudok felhozni, hogy 7 évvel ezelőtt ő is nélkülözött számomra kölcsönt, bár az nem papírozva volt, én "határidő" előtt egy összegben meg is fizettem azt, én viszont a környezetemben tapasztaltak szomszédok, családtagok mind meséltek rémtörténeteket, így én csak közjegyző által hitelesítve merem meglépni a kölcsönadást, vagy meg sem lépem, a lényeg, hogy kíváncsi vagyok milyen összeggel jár. Köszönöm!

2019. okt. 31. 20:02
 1/7 anonim ***** válasza:
58%

Miért nem hívsz fel egy közjegyzőt?? Az ingyen van.

Nem feltétlenül szükséges közjegyzői papír, elég ha ti írtok egyet. A szomszédom is így adott kölcsön 200.000-et, nem is akart papírt írni de az adós erőltette és majdhogynem egy sima fecnire írta az ügyletet, amin csak annyi volt hogy elismeri a tartozást. A közjegyzői kamara ez alapján elindította a behajtást - fizetési meghagyás- és a végrehajtó be is hajtotta az adóstól.

2019. okt. 31. 20:26
 2/7 anonim ***** válasza:
90%

Jól csinálja a kérdező.

Közjegyzői papírral egyből lehet menni végrehajtóhoz.

Egyéb papírral meg mehet bíróságra.

Fizetési meghagyást ki lehet bocsátani, de a másik félnek nem kötelező elfogadnia. Ha ellentmondással él, akkor perré alakul, és az ki tudja, meddig tart és milyen eredményt hoz.

A közjegyzői okirat a biztos!

Egyszerűen beírod google-ba, hogy közjegyzői díjak, és szépen le van írva.

Ez az első találat:

[link]

2019. okt. 31. 20:37
 3/7 anonim ***** válasza:
0%
Persze hogy az a biztos!! Csak a kérdező itt kérdezősködik, ahelyett, hogy megcsinálná. Kerül amibe kerül ez a biztos. Csak én úgy veszem ki a kérdésből hogy ha sokba kerül akkor nem akarja. Ezért ajánlottam a nulla forintos "eljárást"
2019. okt. 31. 20:53
 4/7 anonim ***** válasza:
61%

Idézet a linkről:

"z Ön eljárásáért fizetendő díj konkrét összegét minden esetben az eljáró közjegyző tudja meghatározni. A fizetendő összeg kapcsán keresse az eljáró közjegyzőt, mivel az itt feltüntetettekhez képest az alacsonyabb vagy magasabb is lehet!"

Vagy is lásd első válasz, hívd fel!!

2019. okt. 31. 21:01
 5/7 A kérdező kommentje:

Első sorban köszönném annak aki segítőkész volt. Nem, a díj azért volt fontos számomra, hogy tisztában legyek vele, mert pont ellenkezőleg a "nulla forintos" zagyvasággal, szeretném ezt az összeget magamra vállalni, ez amolyan ""ajándék""... legalábbis olyan szándék lenne, mert furcsának fogja biztosan találni, hogy miért kötnék vele ilyen szerződést, de a világ az ilyen, az vesse rám az első követ akinek sohasem voltak kételyei az életben, köszönöm annak aki megerősíti ezt.

Nekem a google meg sem jeleníteti elsők között az oldalt, ha rákeresek, hogy "közjegyzői díjak", ráadásul ha konkrétan a magyar országos közjegyzői kamarára keresek rá, sem dobja ki, ezt csak érdekességképpen írtam.

A lényeg, kezdem azzal, hogy felhívok egy közeli jó értékelésű közjegyzőt, hogy ő mennyiért vállalja mert mindegyiknek más a díjszabása. Miért olyan nehéz elmondani ezt irónia nélkül... azért köszönöm szépen. :-)

2019. okt. 31. 23:40
 6/7 A kérdező kommentje:

Első sorban köszönném annak aki segítőkész volt. Nem, a díj azért volt fontos számomra, hogy tisztában legyek vele, mert pont ellenkezőleg a "nulla forintos" zagyvasággal, szeretném ezt az összeget magamra vállalni, amennyiben képes vagyok rá és nem kell mindenemet ráköltenem, ez amolyan ""ajándék""... legalábbis olyan szándék lenne, mert furcsának fogja biztosan találni, hogy miért kötnék vele ilyen szerződést, de a világ az ilyen, az vesse rám az első követ akinek sohasem voltak kételyei az életben, köszönöm annak aki megerősíti ezt.

Nekem a google meg sem jeleníteti elsők között az oldalt, ha rákeresek, hogy "közjegyzői díjak", ráadásul ha konkrétan a magyar országos közjegyzői kamarára keresek rá, sem dobja ki, ezt csak érdekességképpen írtam.

A lényeg, kezdem azzal, hogy felhívok egy közeli jó értékelésű közjegyzőt, hogy ő mennyiért vállalja mert mindegyiknek más a díjszabása. Miért olyan nehéz elmondani ezt irónia nélkül... azért köszönöm szépen.

:-)

2019. okt. 31. 23:42
 7/7 A kérdező kommentje:
A második kommentet kell figyelmül venni, az első egy javítatlan válasz, valószínűleg hibából mehetett el.
2019. okt. 31. 23:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!