Külföldön dolgoztam, és az ottani számlámról haza akarom utalni a pénzem. Mit kell tennem, hogy a NAV-nak ez ne üsse ki a biztosítékot?
Sokáig az Egyesült Királyságban dolgoztam és az ottani számlámon tartottam a pénzem. Most hazaköltöztem, és szeretném átutalni az ottani pénzem az itteni számlámra.
Az a kérdésem, hogy vajon ezt látván a NAV kérdezősködhet-e, hogy honnan van a pénz, leadóztam-e, stb? Természetesen leadóztam külföldön, de ezt a NAVnak nem lenne egyszerű bizonyítani (ahhoz először is újra ki kéne utazni).
Egy könyvelő ismerősöm szerint minden egyes számlára bejövő forintot tudni kell papírral igazolni, de szeretnék egy második véleményt is, mert ez számomra egy rendhagyó eset. Hátha van köztetek olyan, aki külföldön dolgozik és magyar számlára továbbítja a keresetét. Hogy csináljátok, volt már ebből gond? Magánszámláról, magánszemélyről van szó.
Nem értem a problémát: ha külföldi munkavállálásból van, akkor megvan a munkaszerződésed, a fizetési papírod, de valószínúleg az ottani adóhatóságtól is kaptál papírokat amiket kitöltöttél. Rengeteg módja van hogyan tudod bizonyítani az eredetét és hogy adózott.
Ha egyszerre utalod a sokmilliót, az valószínűleg érdekelheti majd a NAVot, de miért sürgős? Lakást/autót akarsz venni? Ha nem lesz brexit, akkor jobban jársz ha fontban tartod a pénzedet.
Kulfoldrol kapom a fizetesemet, magyar adobevallasban szerepel is, megpedig a kettos adoztatas miatt adoalapba nem szamito jovedelemkent. Mivel neked nem volt itthoni adobevallasod, ezert ilyened nincs, ilyenkor az angol adobevallasokat kell megorizned es azzal kell tudnod elszamolni minden fonttal, ahogy a konyvelod mondta.
(Viszont ha kozben volt/kellett volna itthon is adobevallast kesziteni, de abbol kimaradt ez a jovedelem, na ahhoz nem tudok sokat mondani, az mar komolyabb ugy lenne.)
Egy ötlet lehet több kisebb összegben átutalni, ha nem sürgős, kicsit ilyen random összegekkel.
Talán van valami összeghatár ami alatt nem "figyelik", sajnos nem sikerült jobban kiderítenem, pedig vannak bankos ismerőseim, de ez gondolom banktitok.
Dec 31el mindig kap egyenleget a magyar állampolgárok külföldi bankszamlajarol. Ha ker ha nem.
A magyar számla állásáról nem kap csak ha ker.
így ne izgulj
A vége lemaradt ne izgulj minden pennydrol tud :)
Különben meg nem hiszem hogy annyit kerestél illegálisan kinn hogy ez feltűnő legyen. (Pár 100 millió alatt nem fognak ezzel foglalkozni)
A legális meg le van adózva
Nem értem a parát.
Nem nézegeti a NAV senkinek a számláját, csak ha valamiért "képbe" nem kerül.
A képbe kerülésnek nem az a módja, hogy egyik számládról átutalsz egy másik számládra összeget.
Ha egyszer valamiért mégis vizsgálódnának, akkor miért ne tudnád igazolni az összeg eredetét?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!