Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Megtagadhatják e egy benzinkút...

Megtagadhatják e egy benzinkúton a megosztott fizetést?

Figyelt kérdés
Meg tortént eset alapján, úgy értem, hogy mondjuk 20ezer forint a végösszeg én meg azt mondom nincs nálam máshogyan pénz és 10 ezret fizetnék kártyával a maradékot meg készpénzben. Az említett benzinkúton azt mondtak nem lehet megosztott fizetést csinálni, mert nem tudják a rendszerben könyvelni. Ugyebár mondjuk az érvenyes tízezres bankjegy törvényes fizetőeszköz, a bankkártyára meg szerződésük van és itt most nem arról van szó, hogy nem működik a terminál vagy hogy 150 forint lenne amit kártyával akarnék fizetni és minimumkorlát van (bár elvileg az is diszkrimináció és nem szabadna). Tehát ez lényegében törvényes fizetőeszköz megtagadása. A benzinkúton azt mondták a cég nem követ el semmilyen szabálysértést, mert a rendszer nem tudja kezelni. Ez az indok se állja meg szerintem a helyét mert ők telepítették a rendszert és nem kellene ilyet használni, ilyen rendszert programozni... Valamit, ez fogyasztóvédelmi szempontból mennyire van rendben egy benzinkúton? Ami nem egy Spar, hogy ha valami nem tetszik azt mondod akkor sztornózzunk, és mégsem vásarolok nálatok. Mert mint említettem előfordulhat, hogy nincs nálad fizetőeszköz úgy és ez csak fizetésnél derül ki, a tankolást meg nem lehet sztornózni, a kútnál meg ez nincs kiírva (ha netán a terminál nem működne az ki szokott lenni írva például)
2019. okt. 8. 21:25
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
78%

Szerintem is igazad van jogilag (amivel elvacakolhatsz bíróságon vagy a panaszirodánál), de ugyanakkor az meg a másik bennem, mint magánemberként felvetődő kérdés, hogy akinek nincs 20 ezer forintja se a kártyáján, se készpénzben ennek megfelelő összeg, annak mi a fenének van autója, mikor nem képes fenntartani?

Én ezt a kérdéskört is megvizsgálnám. Bár nekem csak egy 30 éves csotrogányom van (ami jó arra amire használom), de viszont nekem mindig van legalább párszázezer is a bankkártyámon.

2019. okt. 9. 03:12
 12/15 anonim ***** válasza:
30%

Az utolsóhoz még egy kiegészítés:

Ha tudod, hogy nincs nálad, csak 10ezer Ft, akkor minek tankolsz 20ezerért?

2019. okt. 9. 10:08
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Halihó!

Nem az volt a kérdés, hogy miért nincs nála annyi...

Én sem egyszer fizetek egy "blokkon" szereplő dolgot többféleképpen.

Véleményem szerint is az lehetett a gond, hogy a benzinkutas nem ismeri a rendszert, vagy ismeri, és tényleg elavult.

2019. okt. 10. 05:07
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Lehet többféleképpen kiegyenlíteni egy tartozást, tulajdonképpen ez egy részletfizetés, ami technikailag gyakorlatilag egy időpontban történik. Az, hogy nekik macerás, érthető, és szerintem ha ki van írva, akkor nem köteles elfogadni tőled ezt a módot, ha nincs kiírva sehol sem, akkor nincs mit tennie, el kell fogadja.
2019. okt. 11. 10:41
 15/15 qkker1 ***** válasza:
100%
Ma már mindenhol digitális pénztárgép van, fizetésnél szépen beüti, hogy kp 10000.-, majd a fennmaradót /az az idiot gép kiírja/, kártyás fizetésre "küldi", csak lusták ennyit foglalkozni a vevővel!
2019. okt. 11. 16:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!