Lehet eltérő sorozatú számlatömböt kezdeni?
Pl. Vettem 1 éve 3 számlatömböt (Legyen ABC sorszám). Abból 2 most betelt. Viszont a 3. -at C nem találom, így most vettem új 2 (Legyen D E)tömböt.
Ha betelik az egyik új tömb és közbe megtalálom a régebbi 3. tömböt akkor kezdhetek bele írni (Így lenne ABDCE sorszámban)?
Vagy fontos, hogy a sorszám és a dátum is emelkedő sorrendbe Legyen?
Mi van még olyankor ha nem találom a C számlatömböt és kimarad? Mennyire szigorú a számvezetésük?
Szigorú számadásúak a számlatömbök. Ez azt jelenti, hogy amikor megveszed, elkezded használni és betelik, akkor fel kell vezetni a szigorú számadású nyomtatványok nyilvántartó lapjára. Viszont ez nem azt jelenti, hogy ilyen sorrendben is kell felhasználnod őket. Te használhatsz egyszerre akár 4-5 tömböt is, mikor melyik szimpi. Annyi van, hogy a tömbön belül nem ugrálhatsz, szóval nem oda írod a számlát, ahol kinyílik, hanem mindig a következő sorszámot.
Ha elveszítettél egy számlatömböt az problémás, azt jelenteni kell, pont a szigorú számadású dolog miatt.
Megkezdett tömbnél ezzel nincs is gond.
Viszont megkezdetlenként, meg hogy azt se tudom, hogy milyen sorszám volt úgy már necces.
Attól is szigorú számadású, hogy amikor megveszed, "rögtön" nyilvántartásba is veszed a sorszámok alapján. Tehát olyanra nem hivatkozhatsz, hogy nem tudod melyik sorozatszámú "veszett" el, mivel a nyilvántartásodnak napra késznek kell(ene) lennie!
A felhasználási sorrend egyébként mindegy. A nyomtatványon belül nem "ugrálhatsz", ahogy előttem már leírták.
Valamint arra is figyelni kell, hogy ha egy nyomtatványt 2019. szeptember 28-án vásároltál, akkor szeptember 28. előtti dátummal már ne irkáljunk bele semmit. :)
Ez nem véletlen.
A válaszolók is ezen a bolygón élnek. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!