Külföldi adótartozástól mennyire kell tartani?
Ha már megtalálták, akkor onnantól sima ügy a behajtás. Létezik ugyanis egy olyan, hogy Európai fizetési meghagyás, ami az országokon átívelő tartozások beszedését biztosítja. Ha nem fizeti be a csekket, akkor sokkal, de sokkal többet kell majd később fizetnie, mert a végrehajtó díját és a kamatokat is rá fogják verni.
Külföldön nem lacafacáznak az adócsalással sok év múlva is behajtják.
Mivel az EU-n belül van.
Én Németországban dolgoztam, és amikor hazajöttem pont ezért rendeztem el mindent, mert sokan mondták, hogyha nincs elrendezve akkor pár hónap alatt több ezer eurós adósság is összejöhet amit ugyan úgy behajtanak rajtad itthon mint kint.
*Pont múltkor volt egy kérdés az egyik csoportba egy srác tette ki, küldtek neki fizetési felszólítást Németországból, nem tudom, hogy hány hónap után, de valami 5-6000 Eurónyi tartozása gyűlt össze mivel nem mondta le az egészségügyi biztosítását. Tehát behajtják ez biztos.
Viszont, ha egészségbiztosításról van szó akkor, ha itthon fizeti a TB-t és ezt visszamenőlegesen igazolja akkor elengedik, Németországban legalábbis így van, szerintem Hollandia sem szívat feleslegesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!