Vám kérdés, más országba érkezett a csomagom?
Sziasztok! Rendeltem egy csomagot és most valamiért annak ellenére, hogy a ZIP code a város (Berlin) az utca mind német (németországban lakom) az ország az Magyarország. Nem tudom, hogy történhetett, a Paypal-hoz a német címem van megadva, mikor azzal fizetek, lehet elütöttem valamit, de felvettem a kapcsolatot az eladóval ezzel kapcsolatban. Viszont látom, hogy magyarországon most a VÁM-on vár a csomag, és azt szeretném kérdezni, hogy ha esetleg vámot kellene fizetnem, így is kellene? Mármint, nem fogom tudni magyarországon átvenni, és én azt szeretném, hogy németországba érkezzen a csomag.
A válaszokat előre is köszönöm!
Köszönöm a választ, nagyon hasznos volt.
Annyit még hozzátennék, hogy eredetileg Németországba érkezett a csomag (a DHL szerint) és onnan ment tovább a Magyarországi HUB-ra, így is a magyar Áfát kell fizetnem?
Nos ha nem lett volna egyértelmű, akkor:
MO-n fogják VÁM-olni, a magyar ÁFÁ-t és ha olyan akkor a VÁM-ot fogják rá kiszabni - aztán nem fogják tudni sehova sem kiszállítani, mivel MO-n nincs Berlin nevű város. End of story. A csomag pedig nem a tied ilyen esetben, hanem a feladóé, tehát őt kell megkeresned, hogy változtassa meg valami módon a címzést...
Sziasztok,
Ha érdekel mi lett a vége: beszéltem a DHL-el, és mondtam nekik, hogy rossz a címzés (már jött volna a vám éresítés) de így visszaküldték a feladónak. Beszéltem a feladóval és ők elküldik majd a jó címre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!