Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Google Adsence, jövedelem...

Google Adsence, jövedelem adózása youtube videókból? Nagyon nagyon érthetően elmondaná valaki, magánszemélyként hogyan lehet adózni?

Figyelt kérdés

Nagyon sokan tették már fel a kérdést és sokan is válaszoltak rá, de nekem egyik sem volt érthető. Ezért kérem valaki olyan segítségét első sorban tájékozódás szempontjából, akinek vam türelme leírni nekem.

A helyzetem: 23 éves leszek és még 2 évig tanulni fogok nappali rendszerben.

Az elképzelésem: a youtube videókra rakott reklámokból befolyó jövedelmet szeretném (amint lesz) leadózni.

Na most. Én nem dancsó, se hasonló youtuber akarok lenni , akinek ez a főállása és a mindennapi megélhetése függ attól, hogy kirak egy videót amin 300.000 megtekintésnek kell lennie.

Nekem teljesen elég lesz, amint tudok produkálni havi 20-60 ezer forint jövedelmet a nézettségből. Nyilván nem 1-2 nap vagy hónap után.

És itt jön a kérdés.

Hogyan adózzam majd le a jövedelmet?

KATA-rol szó sem lehet mert elvinné az egészet még úgy is, ha csak a 25.000 Ft-ot kellene befizetni, mint diák státuszú.

Kérdés tehát, akkor mi jöhet szóba akkor?

Mellette amúgy diákmunkázom is mielőtt betámadnátok. Egyszerűen csak a havi 30-40 diákmunka mellé még jól jönne kereset, mert a szüleim válnak és rossz lesz a helyzet a következő években.

Nincs felesleges pénzem sajnos felkeresni egy könyvelőt a kérdéseimmel. Ezért reménykedem itt értelmes és részletes válaszban.

Köszönöm

2019. aug. 5. 12:56
 1/2 anonim ***** válasza:
54%
Én csináltatnék egy adószámot a nav-nál, és ennyi. Kata-ra szerintem nem tudnál menni ebben a formában.
2019. szept. 5. 13:21
 2/2 anonim ***** válasza:
50%
Amíg egy fillért sem kerestél vele, addig ez egy tök felesleges kérdés. Majd ha már lesz nézettséged, és lesz belőle pénz, akkor is ráérsz ennek utánanézni. Egyáltalán milyen témájú lenne a csatorna? Mennyire értesz a videó szerkesztéshez? Szerinted hány feliratkozó és hány megtekintés kell ekkora jövedelemhez? Tisztában vagy az EU új szerzői jogi törvényével, ami szinte megöli a youtubereket?
2019. szept. 5. 18:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!