Lefoglaltam egy apartmant, nem mentem el, és igénylik a pénzt?
Ha lefoglaltad a szállást és megadtad az adataidat, az ráutaló magatartással való szerződéskötésnek minősülhet - legalábbis ha volt módod megismerni előre a szerződéses feltételeket. Nem tudom, kinek kell ilyenkor bizonyítania, de ha a szàllásadó tudja bizonyítani az igazát, akkor drága kőr lesz ez.
Mindazonáltal javaslom, hogy a bíróság helyett menjetek az illetékes békéltető testülethez, az olcsóbb.
inkabb fizesd ki, minek erolkodsz?
elhiszem hogy 30 sok penz de ezt te qrtad el
megtanulod a lecket es maskor jobban figyelsz
minden szalls, motel, hotel, bungalo, stb a vilag szinte osszes orszagaban felszamol bizonyos osszeget, ha a lemondast x napon belul teszed meg
ez a szabaly e szerint kell jatszani
mindegy hogy eso, ho, betegseg, stb, ha nem ertesited oket idoben hogy nem mesz, akkor joguk van behajtani rajtad, altalaban az elso ejszaka arat, amennyiben ez a szabalyzat irasban tudatva volt veled, ami valszeg volt, ugyanis a weboldalukon, a foglalasi emailben ezeket altalaban szoktak kozolni, hiaba ha kisbetus resz, de ha ott van akkor nincs menekves :(
"lefoglaltam egy apartmant, viszont indulás előtti nap szakadt az eső..."
...és nekik mi közük van az időjáráshoz??!
Remélem, hogy az ilyen link lényeket jól megtanítják a büntetéssel arra, hogy a szerződéseket illik betartani.
Csak, hogy itt nincsen "vevő", hiszen nem fizetett a kérdező.
Itt csak egy szélhámos van, aki csak azt a látszatot keltette a foglalással, hogy fizet.
De kiderült, hogy egy link alak.
Amikor foglaltál, akkor fel voltak tüntetve a lemondási feltételek. Ha mégsem jelentél meg, akkor a lemondási feltételekben foglaltak szerinti összeggel tartozol, jobb szállodáknál ez egy éjszaka díja, amúgy meglehetősen egyedi. A legtöbb helyen bankkártyát kérnek a foglaláshoz biztosítékként. Ha nem kértek, akkor van esély, hogy nem hajtják be, de sosem lehet tudni.
Leírhatnád, hogy Magyarországon fogélaltál-e és végül mi lett az ügyből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!