Teljes ellátásnál és all inclusive-nál első és
utolsó nap jár ebéd?
Figyelt kérdés
még ilyen szállásokon nem voltam, most pár hasonlót is érdemesnek gondolok foglalni, de hát csak 1-2 éjszakára. Viszont ha 14-től foglalható el, délben meg el kell hagyni a szobát, akkor elvileg pont az ebédidőben nem is lehetek ott. De akkor meg kifizetettetik az ebédet és sem az első sem az utolsó (egy éj esetén tehát egyáltalán) nincs kaja? Félpanziónál értem, hogy mindig egy reggelit egy vacsorát kapsz, de ezeknél gondolom mindig kellene egy ebéd is, de nem tudom, hogy működik.
2017. aug. 8. 10:02
1/9 anonim válasza:
Utolsó nap miért járna ebéd? 10 vagy 11 órára el kell hagyni a szállást.
Nálunk első nap korábban odaértünk, amint ahogy el lehetett volna foglalni a szállást, kaptunk koktélokat és mondták, hogy nyugodtan menjünk ebédelni.
2017. aug. 8. 10:12
2/9 anonim válasza:
Teljes ellátás: a megérkezésedtől a távozásodig kapsz teljes ellátást, a szobák elfoglalásának időpontja általában du 2 óra után lehetséges, a távozás pedig utolsó nap 10 óráig.
"De akkor meg kifizetettetik az ebédet " - nem, nem fizettetik ki, mert eleve benne sincs, a fent leírtak miatt.
Amit az előző írt, hogy mehettek ebédelni, az csak a szálloda "jófejsége" (gondolom, all inclusive volt), de nincs benne az árban.
2017. aug. 8. 10:33
3/9 anonim válasza:
Hotelben tovabbra is az ejszakakert fizetsz, nem pedig az ebedek szamaert.
2017. aug. 8. 11:03
4/9 A kérdező kommentje:
nem az éjszakáért fizetsz, hisz megvan, hogy ellátás nélkül mondjuk x ezer, reggelivel x+1500, félpanzióval x+2500, teljes ellátással x+4000. Tehát ahány éjszakát maradsz annyi ebéd szerintem jár, hisz ki van fizetve, de végülis lehet két foglalást is tenni ugyanabba a szállodában.
2017. aug. 8. 13:15
5/9 anonim válasza:
Na, akkor most elírom Neked:
2 éjszaka ellátás nélkül mondjuk 20 ezer ft, teljes ellátással + 10 ezer, mondjuk.
Akkor megérkezel pénteken délután, 2 óra után, első étkezés a vacsora, másnap, szombaton: reggeli, ebéd, vacsora és harmadnap, vasárnap reggeli, slussz-passz - utána távozás a szobából 10-ig (max 11-ig) - ez a teljes ellátás. Szó sincs semmiféle kifizetett ebédről.
Ez nem csak Magyarországon, de a világon szinte mindenhol így van hivatalosan.
2017. aug. 8. 13:34
6/9 anonim válasza:
*elírom helyett leírom.
+kiegészítés: ha 1 éjszakára foglalsz szállást, akkor még örülj, ha nem számolnak fel rá felárat - ne az ebédet hiányold - ugyanis sok helyen "büntetik" az 1 éjszakás foglalást: 10-20 % felárat fizettetnek rá.
Nagyon nem mindegy egy szállásadó helynek, hogy 6 napig (1 hetes turnus) nem kell ágyneműt mosni vagy naponta cserélgethetik a minden nap más vendég után. Sokkal több munka van az 1 napos foglalással.
2017. aug. 8. 13:38
7/9 A kérdező kommentje:
értem, hogy így van, de így kifizetsz egy ebédet, amit nem kapsz meg. Mert mondjuk csak egy éjszakára fizetsz, akkor kapsz egy reggelit meg egy vacsorát, tehát félpanziót, ami katalógusárban mondjuk 7000, míg a teljes ellátás 10 ezer. Ugyanazt az ellátást kapod tehát csak drágában. (amúgy közben beszéltem az egyik szálással és ha odaérek ebédidőben első nap, akkor kapok ebédet, ha nem megyek el utolsó nap ebédidőig, akkor kapok ebédet, szóval még több ebédet is kapok, ha akarok, mint ami jár, de tudom, ez csak az ő jófejségük és menettrendtől függően valószínű nem is használom ki)
2017. aug. 8. 13:40
8/9 anonim válasza:
Az ötös válasz téves. A szállás mindig x éjszakára, x reggelire, x vacsorára és x ebédre szól. Más kérdés, hogy az ebédet egyes alacsony színvonalú helyek esetleg el akarják spórolni. De jár! Néha megegyezés kérdése lehet, hogy az első, vagy utolsó napon-e. Amennyiben nem így van, akkor ezt külön jelzik. Ilyen lehet egyes wellness szállodák akciós csomagja (hármat fizet négyet kap), ekkor elképzelhető, hogy csak 3 ebéd van. De még ekkor is lehet pontosítani (inkább adnak, mint elveszítsenek).
2017. aug. 8. 15:37
9/9 anonim válasza:
Első nap jár a vacsora, az utolsó napon pedig a reggeli.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!