Ki fizesse esküvőn a szállást, ha a fele vendégség az
ország túl feléről jön?
Figyelt kérdés
Jövő tavasszal lesz az esküvő és párom családja az ország másik feléből jön. Kb 20 fő vagy annyi se. Meg van a lagzi színhelye, ahol szállást is adnak, de 20.000 szobánként (nem fő, hanem szoba/éjszaka). Nyílván meg fogjuk beszélni a vendégséggel, hogy megfelel-e nekik, de nem tudjuk, hogy ilyenkor ki fizeti a szállást. Kinek illik? Nekünk jelenleg elég húzós lenne ezt is kifizetni :(
Amúgy nem sértődősek, simán meg lehet velük beszélni, ha mi nem tudjuk kifizetni.
Nektek illik termeszetesen, mert nem sajat maguktol kirandulnak eppen arra. Nalunk hasonlo esetben (mas orszagban lenne az eskuvo) eszembe sem jutna, hogy a vendeg fedezze maganak a repjegyet es a szallast. A mi vendegunk.
2017. júl. 22. 09:22
2/8 anonim válasza:
Nincs erre kőbe vésett szabály. Ha nektek húzós, nyugodtan mondd nekik hogy ők fizetik és tegyenek ennyivel kevesebbet a borítékba.
2017. júl. 22. 10:12
3/8 A kérdező kommentje:
na jó, de ők nem más országba jönnek, csak autóba kell ülniük. az más.
fel fogjuk nekik dobni, hogy nem tudunk szállást fizetni, innentől döntsék el, hogy akarnak-e jönni, vagy csak a kemény mag lesz ott.
2017. júl. 22. 12:44
4/8 anonim válasza:
Mivel a barati kor eleg szetszort es utobbi par evben jonehany lagziban reszt vettunk, van valamennyi tapasztalatom ebben. Nalunk eddig egyszer sem fordult elo, hogy akinek a lagzijara mentunk, azt mondja hogy ha ott akarunk aludni, fizessuk a szallast. Megkerdeztek mindenkit, hogy tud-e menni, mivel tud menni, van-e hol megaludjanak es ha nem, akkor ok rendeztek a szallast, utazasban segitettek. Termeszetesen mi pedig megerdeklodtuk, hogy kb mennyi a szallas es annyival tobb kerult a boritekba.
2017. júl. 22. 13:12
5/8 anonim válasza:
Nálunk mindig az fizeti a szállást, akinek az esküvője van. Én pl nem voltam hajlandó ezt megtenni 100 főre Bp-en, inkább vidéki lagzit tartottunk ott, ahol a családom lakik, így csak kb 10 embernek kellett szállást fizetnünk, a többiek elfértek a rokonoknál.
2017. júl. 22. 17:51
6/8 anonim válasza:
Esküvőn sosem fizet a szállásért a vendég.
2017. júl. 22. 18:30
7/8 anonim válasza:
Én külföldön házasodtam, nálunk két lehetőség volt :
- aki nem tudott szállást fizetni, annak biztosítottunk matracokat a nagymamánál (elég nagy háza van egy hatalmas alagsorral +biliárdszobával)
- de egy csomóan mondták, hogy szállodába mennek, ők maguknak fizették.
Kb 80 fős esküvő volt.
Tavalyelőtt nyáron is voltunk esküvőn, ott is magunknak fizettük a hotelt.
2017. júl. 23. 07:55
8/8 anonim válasza:
Én biztos nem fizetnék egy vendégnek sem.Oldják meg vagy nem kell elmenni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!