Kezdőoldal » Utazás » Szállások » Ha a fogadó 2 nappal a nyaralá...

Ha a fogadó 2 nappal a nyaralás előtt lemondja a szállást, semmilyen kötelezettsége nincs?

Figyelt kérdés

Áprilisban foglaltam a szállás.hu-n keresztül Miskolctapolcára 2 éjszakára félpanzióval. 2 nappal indulás előtt felhívtak, hogy sajnos technikai probléma van 3 szobájukban (a 19-ből), és hogy nem tudunk menni. Felajánlott helyette egy vendégházat, hogy ott tudunk aludni, náluk meg enni. Ezt nem fogadtam el. Lett volna hasonló fogadó, de az 15ezerrel drágább, és nem akarták kifizetni a különbséget. A szállás.hu ügyintézőivel is egész nap telefonáltam, meg a fogadóval is, és délutánra mégiscsak belementek, hogy kifizetik a különbséget. De addigra elfogyott mindenhol a szabad hely.

Őket elvileg szerződés köti, a szállás.hu ASZF tartalmazza, hogy kötelessége biztosítani legalább olyan színvonalú szállást.

Így nem megyünk nyaralni, amire április óta készülünk. 3-an mentünk volna, 4 éves fiunkkal.

És úgy váltam el mindegyiktől, hogy nagyon sajnálják. Téynleg ennyi????? Nekik nincs semmiféle kötelezettségük? Ha én mondtam volna le 2 nappal korábban rajtam behajtják a teljes összeget, nekik meg ennyi? Hogy sajnálják????

És mit lehet tenni? Nyilván perre nem megyek, mert az évekig tart, és ki tudja, mi a vége.

De mást nem lehet tenni??? Holott feketén-fehéren ott van, hogy mit kellett volna tenniük, és nem tették meg.

2017. júl. 18. 15:45
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Ja. Valamit.

Nem tudom, ha én mondanám le akármilyen okból 2 nappal korábban, akkor mondhatnám, hogy majd fizetek "valamennyit"? Aztán nagyon sajnálkozok mellé? Gondolom nem lenne elég, mert le van írva, hogy 100%-ot kellene fizetnem.

Neki is le van írva, hogy nem "valamit" kell felajánlani, hanem minimum olyan minőségűt, mint amit lemond. És ha csak jobb vagy drágább van, kötelessége a különbözetet állnia.

Na most akkor rá nem vonatkozik a szerződés, csak rám??? Érdekes.

2017. júl. 18. 18:28
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Meglátszik hogy nem voltàl mèg nyaralni. Kicsit tùltoltad a biciklit. Sok olyan szállàs van, ahol nem ott eszel, ahol alszol. Simán próbàlkoztàl azzal hogy hàtha adnak magasabb szintű szàllàst. Nem jött be. Itt nem a netes foglalàssal van probléma, hanem veled.
2017. júl. 18. 18:30
 13/19 A kérdező kommentje:

De nem magasabb szintű lett volna a másik. Ugyanolyan. Csak az többe került volna. És amit foglaltam, ott helyben volt az étkezés.

Na mindegy. Akkor ezután sem megyünk nyaralni. Max csak kirándulni.

Vagy ha nagyobb a gyerek, és "mindegy hol vagyunk".

2017. júl. 18. 18:35
 14/19 anonim ***** válasza:
Jó hát fordulj a fogyasztóvédőkhöz, aztán majd jót röhögnek amikor elmondod nekik hogy lemondták a szállást mert elöntötte a fos a viskót te meg azt várod hogy befizessenek a hilibe cserébe :D
2017. júl. 18. 18:45
 15/19 anonim ***** válasza:
Jol van, akkor sajnaltasd magad buta emberhez meltoan tovabbra is.
2017. júl. 18. 19:27
 16/19 anonim ***** válasza:
Ha velük is ugyanezzel a stilussal probaltal megegyezni,mint amit itt nekünk előadsz nem csodalom hogy nem sikerült megegyeznetek.....
2017. júl. 19. 07:53
 17/19 anonim ***** válasza:

Én is úgy látom kérdező, hogy ezután sem mész nyaralni.

Ha már ilyen szépen megadtad az adatokat, megnéztem. Két egyforma hely nincs. Az igények is nyilván eltérők, tehát lehetséges, hogy egy szempontból igénytelenebb hely a saját igényeimnek jobban megfelel, mint egy, abból a másik szempontból igényesebb. Szóval sok minden lehet.

Nem kívánok minősíteni. De hogy váratlan nehézségek adódhatnak, ez kétségtelen. Minden a hozzáálláson múlik. A két szállás eltérő, de a felpanaszolt színvonalbeli különbség egyértelműen a Simon vendégház javára írandó. Annak vannak más hátrányai a Tapolcához képest, egyéni ízlés, kinek mi fontosabb. Én eredetileg is a Simont választottam volna. De mondom, ízlések és pofonok...

A te igényeid kevés nyaralásnak kedveznek. Feltehetően a helyszínen is találtál volna problémát. Aki keres, talál. További jó keresést. Ezért elég nagy ez az ország, elég sok a szállás, látnivaló, szórakozni való, pihenni való hely, hogy az ember találjon bármikor. Ha akar. Ha nem akar, nem is fog. Ilyen egyszerű.

2017. júl. 19. 10:28
 18/19 anonim ***** válasza:
68%

Kérdező!

Mint tudod ez egy olyan oldal, ahol -többnyire- olyanok válaszolnak, aki igen gyakorlottak utazási témákban.

Jómagam is a fél világot bejártam és igen sokszor laktam hotelben úgy, hogy nem helyben volt az étkezés, mert pl. eleve nem is volt konyhája a szállónak.

Viszont -praktikusan- egy közeli étteremmel kötöttek egy megállapodást, melynek értelmében ott étkeztetik majd a szállóvendégeiket. Vagyis ez egy megszokott és bevált módja a vendéglátásnak, világszerte.

Mint látod, teljesen egységes mindenkinek a véleménye itt az oldalon, a tiéddel szemben.

A te ügyedről pedig annyit, hogy a szállásadó a legmesszebbmenően korrekt volt veletek szemben.

"sajnos technikai probléma van 3 szobájukban"

Pl. a nagy viharban rádőlt egy fa az épületre, és egy része lakhatatlan lett, avagy az előző lakók, lelakták/ellopták/tönkretették a berendezést...

A gondjai ellenére a szállásadód felajánlott egy másik szobát, amit ő fizetett volna a saját zsebéből, csak, hogy nektek megoldja a szállásotokat.

Ti meg ezt akartátok kihasználni azzal, hogy kizsaroltok tőle egy magasabb kategóriás szállást, amit ti eleve nem is választottatok volna, a drágasága miatt.

A végén még ebbe -a 15ezer Ft-os pluszkiadásba- is belement volna csak, hogy megszabaduljon tőletek.

Szerény megjegyzésem, hogy szégyellhetitek magatokat ezért a viselkedésért.

Az meg magáért beszél, hogy a két éjszakás szállást, te "nyaralásnak" hívod.

Egy 4 éves gyereknek is ennél lényegesen többre lenne igénye...

2017. júl. 19. 11:11
 19/19 A kérdező kommentje:

"Ti meg ezt akartátok kihasználni azzal, hogy kizsaroltok tőle egy magasabb kategóriás szállást"

Hányszor írjam le, hogy UGYANOLYAN KATEGÓRIA volt, nem pedig jobb?????

"A végén még ebbe -a 15ezer Ft-os pluszkiadásba- is belement volna csak, hogy megszabaduljon tőletek"

Miután mindenhonnan elfogyott minden szállás...

"Egy 4 éves gyereknek is ennél lényegesen többre lenne igénye..."

Köszönöm, hogy aggódsz a 4 éves gyerekemért, hidd el, sokkal többet kap, mint sok 4 éves ebben az országban. (és ez az út pont azután lett volna, miután a mamánál töltött 1 hetet a Balcsinál...).

De így is nyaraltunk végül, csak a család nyaralójában.

2017. aug. 21. 11:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!