09. 02. -09.14. -ig megyünk nyaralni Szicíliába. Ti mit javasoltuk hol keressem a szállást? A nagy város mellett egy kisebb helyen vagy bent a városban?
Mi nemrég jöttünk haza egy szicíliai körútról. Mindenképp béreljetek autót, én nem láttam komolyabb tömegközlekedést. Nekem Palermo kifejezetten nem tetszett, Messina hangulatosabb. Catania sem egy nagy szám. Ami nagyon tetszett:
- szánjatok egy napot, vagy akár kettőt az Etnára. Lehet fenn aludni, az árakat nem tudom. Nekünk nem volt időnk teljesen felmenni, pedig egy ilyen nagy tűzhányón sétálgatni óriási élmény
- Cefalú szép, hangulatos kisváros, jó stranddal, úgy általában jó strandok főleg az északi oldalon vannak
- Erice szép város várral fenn egy hegytetőn, érdemes a felvonóval felmenni
- Noto egy egységes barokk város tiszta homokkőből
- Siracusa is szép
- Az ókori romok nem túl jelentősek szerintem, de Selinunte, Agrigento nem rossz, sajnos Taorminába nem jutottunk el
- Ugyancsak nem jutottunk el a Lipari szigetekre, egy hajókirándulást megérnek mindenképp
Melegre és szárazságra számítsatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!