Ha nem adtam meg bankszámla adatokat, a booking.comon foglalt szállás be tudja e hajtani rajtam a lemondás költségét?
Ha 60 napig volt ingyenes a lemondás és Te az 51. napon lemondat akkor mehetnek a sunyiba. Amúgy indíthatnak pert is ellened ha tudják az adataidat.(Név cím ilyesmi)
Ha nem tudják akkor max ismeretlen tettes ellen tehetnek feljelentést. De mivel határidő előtt lemondtad így csak had fenyegetőzzenek. Semmi nem lesz belőle.
Azult, baromságot írsz. Legkésőbb 60 nappal érkezés előtt lehetett volna lemondani. Mucika lemondta 51 nappal előtte. Ez nyilván egy ismert feltétel volt a foglalás időpontjában és bizony a szállásadó nem csak a takarómosást és a reggeli rántottát árazza be, hanem a lemondási kockázatot. Ez a szállás nyilván azért volt kedvező árú, mert nem kellett a tulajnak félnie az utolsó pillanatos lemondástól.
Innentől kezdve a megadott adatok alapján jogi úton érvényesíthető a követelés, aminek az unión belül jó eséllyel sikeres lesz a kimenetele.
#4 lehet hogy rosszul értelmeztem az időintervallumot?
Mert ha a foglalástól nézve 60 napig ingyenes a lemondás akkor nekem van igazam, de ha a nyaralás (a szállás elfoglalása) előtt 60 nap a lemondási idő és mucika01 csak 51 nappal mondat le akkor jogos a követelés, és jobb ha fizet mert innentől kamatozik. És be fogják hajtani.
"60napig volt ingyenes, én 51 napnál jeleztem h szeretném lemondani, a szállásado kérné a szállás dijának 90% át, ami szerintem nem fair... "
Valamit rosszul ertelmeztel, booking.com-on a szallasadonak muszaj tartania az egyezseget, mert az oldalon keresztul megy minden, o nem tud elterni az eredeti szabalyoktol. Ha meg jogos a kovetelese, akkor azt be is fogja hajtani, ne aggodj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!